Slovenija
19 ogledov

Iskro Avtoelektriko vodi Sever

Ker nadzorniki niso želeli razrešiti Vidica in Lisjaka, je Igor Mihajlović odsto Žurnal24 main
Šempetrsko Iskro Avtoelektriko bo poskušal v lepše čase popeljati Edvin Sever.

Nadzorni svet Iskre Avtoelektrike je v ponedeljek zaradi odstopa dosedanjega predsednika in obeh članov uprave imenoval novo upravo. Za predsednika uprave Iskre Avtoelektrike je imenoval Edvina Severja, sedanjega direktorja strateške poslovne enote Mehatronika, za člana uprave pa Bojana Koniča, sedanjega direktorja strateške poslovne enote Trading.

Petletni mandat uprave in nadzornikov začne teči 1. decembra.

 

Skupina Iskra Avtoelektrika je v letošnjih prvih devetih mesecih ustvarila 11,7 milijona evrov čiste izgube, medtem ko je v enakem obdobju lani imela pet milijonov evrov dobička. Njeni prihodki so se skorajda prepolovili na 122,4 milijona evrov.

Dosedanji predsednik uprave Igor Mihajlović je bil na čelu le tri mesece, ko je 1. septembra nasledil dolgoletnega vodjo podjetja Aleša Nemca. Mihajlović je odstopil zaradi nesoglasij v zvezi z določenimi posli in ravnanjem celotne uprave pod vodstvom Nemca pri teh poslih, v kateri sta bila tudi Tadej Vidic in Ivan Lisjak.

Mihajlović je zatrdil, da bo z vsebinsko predajo poslov začel že danes, Iskro Avtoelektriko pa s 1. decembrom zapušča, in sicer brez odpravnine. Na vprašanje, kje se bo nadaljevala njegova kariera, pa je zatrdil, da nima nobene ponudbe. "Od 1. decembra sem brez službe," je dodal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.