Slovenija
114 ogledov

"Islamska država je aktivnosti razširila tudi v Slovenijo"

SDS Anže Petkovšek
Poslanska skupina socialnih demokratov zaradi domnevnega delovanja Islamske države v Sloveniji zahteva seznanitev o aktivnostih varnostno-obveščevalnih služb in seznanitev z oceno ogroženosti.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke (SDS) zahteva nujno sejo Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb na kateri bi obravnavali varnostno problematiko v zvezi s teroristično skupino IS, novačenjem članov v Sloveniji ter s tem povezane aktivnosti varnostnih in obveščevalnih služb.  

"V Sloveniji pridobivajo nove člane."

"V zadnjih dneh smo bili iz poročanja medijev seznanjeni, da v Sloveniji in v drugih državah na tem območju potekale obsežne akcije varnostnih in obveščevalnih služb. Razlog za povečane aktivnosti je teroristična skupina IS, ki je nekatere svoje dejavnosti razširila tudi na območju države Slovenije. Do sedaj naj bi bile te dejavnosti omejene predvsem na pridobivanje in organiziranje novih članov ter novačenje za borbo v Iraku in Siriji," menijo v SDS in ugotavljajo, da gre ta obsežno, načrtovano in usmerjeno dejavnost teroristične organizacije na našem ozemlju.

"Nevarnost se bo kmalu zagotovo še povečala, saj se bodo po vojaškem zlomu IS-ja na ozemlje Evropske unije vrnili ljudje, ki so sodelovali pri zločinih IS-ja na ozemlju Iraka in Sirije."

Državni zbor z oceno o stopnji nevarnosti ni seznanjen

Predlagatelji za sklic nujne seje posebej opozarjajo na to, da Državni zbor (DZ) kot zakonodajno telo, in pristojna komisija nista uradno seznanjena z aktivnostmi varnostno-obveščevalnih služb. Prav tako DZ ni seznanjen z morebitno uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov, če se pri tem uporabljajo in z ugotovitvami uporabe, pravijo v SDS. Poudarjajo, da DZ tudi ni seznanjen z morebitnim sodelovanje s tujimi službami. "In kar je najpomembnejše, da ni seznanjen z ocenami slovenskih obveščevalnih in varnostnih služb o stopnji nevarnosti za državljane Slovenije."   

Komentarjev 2
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 17:17 26.september 2014.

    Nič bat! Naši verski fanatiki so se samo ustrašili islamske fanatične konkurence!

  • se_eden 16:26 26.september 2014.

    SDS niso socialni demokrati!