Slovenija
10 ogledov

Islandci:"Jutri bomo z vami v srcih"

Hörður Torfason PrtScr You tube
Hörður Torfason, islandski revolucionar, aktivist za človekove pravice, igralec in eden izmed organizatorjev znamenite "kuhinjske revolucije" na Islandiji, ki se je začela leta 2008, je v video posnetku Slovencem in Slovenkam zaželel veliko dobrega na jutrišnjih protestih in v času, ki prihaja.

Dejal je, da Islandci podpirajo Slovence in Slovenke v prizadevanjih za boljši sistem. Na Islandiji so se po njegovih besedah začeli boriti leta 2008 in vztajajo še danes. Poudaril je še da bo trajalo še nekaj časa, ter dan ne smemo obupati.

"Borili se bomo dalje in borili se bomo skupaj. Borimo se proti korupciji tistih, ki so ukradli naš sistem in kradejo naš denar, našo lastnino in naše vrednote, račun pa izstavljajo nam. Njim vpijemo: Ne!"

Nadaljuje, da bodo jutri z nami v srcih, ter da mu je žal, da se nam ne more pridružiti."Protestirajte naprej, razmišljajte in delujte proti korupciji. Prijatelji moji, želim vam vse najboljše jutri in v mesecih ter letih, ki sledijo."

Komentarjev 11
  • gec 17:53 21.december 2012.

    ti jaki kurvin sine,raje si službo najdi,ker zaradi takih slovenija propada.ne boš imel časa svojih psiho težav tu gor pisat....

  • feferon 13:34 21.december 2012.

    Zato ker pri nas vsak svoj vrtiček okopava, smo pa tam kjer smo!

  • mkmorfius 10:20 21.december 2012.

    A se lahko VSAJ ENKRAT združimo, pozabimo na medsebojne razlike in s skupnimi močni preženemo ta divji kapitalizem, pokvarjene bankirje, lopovske tajkune... Če že mi ne živimo najboljš, dajmo se potrudit za NAŠE OTROKE, da ne bojo sužnji peščici ZELO ...prikaži več pokvarjenih ljudi, ki so zgleda izgubili VSO ORIENTACIJO kaj je še sprejemljivo in kaj ne...Briga me ali si iz LDS, SLS, SNS, neonacist,javna uprava, privat sektor,... GRE SE ZA VSE NAS IN NAŠE ZANAMCE.... GOTOVI SO....