Slovenija
146 ogledov

Isti cilji, različni bregovi

Helena Klobasa Nada Černič Cvetanovski
Pločniki. Če bodo v proračunu, bodo zgrajeni. Civilna pobuda odpovedala jutrišnji protestni shod.

“Blanca mora biti enotna in v prvem rebalansu zahtevati postavko o pločnikih,” je na naše vprašanje, kdaj si v kraju lahko obetajo pločnike, odgovoril Roman Perčič, vodja oddelka za družbene dejavnosti.

Po njegovih napovedih bo oktobra sprejet rebalans za letošnje leto, morda tudi za prihodnje, in to bi bila po njegovem mnenju priložnost za Blančane.

“Projekt za pločnike je bil izdelan že pred desetimi leti in v tem času ni nihče predlagal amandmaja, da bi ga uvrstili v proračun, ker bi se potem našel tudi denar zanje,” je ugotovil Perčič, prepričan, da krajani niso bili dovolj glasni in enotni, da bi kaj dosegli.

Jutri brez protesta

Civilna pobuda, ki jo vodita Helena Klobasa in Franc Pavlin, je na dveh protestnih shodih izrekla veliko ostrih besed o občini in pričakovala, da jim bo kdo od odgovornih na shodu prisluhnil.

“Ker naših zahtev ni prišlo poslušat ne vodstvo občine ne kraja in tudi ne Infre, za četrtek napovedan protest odpovedujemo, da ne bomo spet sami krajani stali na vročem soncu,” so sporočili iz civilne pobude.

 

Odprta še ena fronta

Helena Klobasa, predstavnica civilne pobude in krajevna svetnica, je nezadovoljna tudi z delom predsednika Krajevne skupnosti (KS) Blanca Jožetom Župancem. Očita mu samovoljno vodenje KS, slabo pripravo dokumentacije in pristop do sokrajanov, zaradi česar naj bi se gradnja javne razsvetljave zavlekla.

“Stroški zimske službe so pod Župancevim vodstvom narasli na 40 tisoč evrov, obnova ceste Handija pa je bila trikrat dražja, kot je bilo predvideno,” je domnevne predsednikove grehe razgrnila Klobasova, ki se je v imenu nezadovoljnih krajanov obrnila kar na župana Srečka Ocvirka.

Predsednik odgovarja

“Navedbe, da je zimska služba v kraju lani stala 40 tisoč evrov, so prav nesramne, saj je v poročilu jasno zapisano, da je vzdrževanje javnih poti vključno z zimsko službo znašalo pol manj,” je odgovoril predsednik Županc.

Zavrnil je tudi očitke o nepravilnem pristopu za javno razsvetljavo in razčlenil stroške posodobitve ceste Handija, ki je bila res dvakrat, ne pa trikrat dražja, kot so načrtovali, saj so načrtovali vgradnjo cenejšega peska z območja KS.

“Upam, da bomo krajani delovali enotno in brez političnih kupčkanj iztržili tisto, kar nam pripada,” je sklenil Županc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.