Slovenija
15 ogledov

Istrabenz bo vodil Topič

Igor Bavčar vendarle ostaja v Istrabenzu. Žurnal24 main
Nadzorniki Istrabenza so le odločili. Holding bo vodil Bogdan Topič. Igor Bavčar pa ostaja v upravi podjetja. Za katero področje bo zadolžen, se še niso odločili.

Ime novega prvega moža koprskega holdinga je po končani seji sporočil predsednik nadzornega sveta Tomaž Toplak. Topič je bil do zdaj član uprave Istrabenza. Člana uprave sta postala Bavčar in svetovalec za kontroling v Istrabenzu Rudi Grbec. Njun mandat bo trajal eno leto z možnostjo podaljšanja, teči pa začne 16. maja. 

Za začetek enoletni mandat
Nadzorni svet je odločitev sprejel soglasno, je poudaril Toplak. Novi upravi, ki bo morala vse odločitve sprejemati soglasno, so zaenkrat dali enoletni mandat, zatem pa ga lahko podaljšajo. Nova uprava bo morala vse odločitve sprejemati soglasno. Od uprave so nadzorniki znova zahtevali, naj imenuje prokurista na predlog bank. S takšno odločitvijo so po Toplakovih besedah izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje pogovorov z bankami upnicami Istrabenza. 

Nič proti Bavčarju
Da so nadzorniki odločitev o imenovanju nove uprave sprejeli soglasno, je dobra novica za skupino Istrabenz, je dodal Topič. Naloga nove uprave bo, ohraniti Istrabenz takšen, kot si ga vsi skupaj želimo, je dejal. Slovenija namreč potrebuje podjetja, ki so potentna, imajo veliko znanja, kapitala in tudi blagovno znamko ne le v Sloveniji, tudi v tujini. Da Bavčar ostaja v upravi Istrabenza, nima Topič nič proti. ''Prepričan sem, da bomo letos vsi delali v dobro družbe,'' je dejal. ''Razumeli smo zahtevo bank, da se Bavčar umakne s prvega mesta v sistemu, kar je bilo tudi storjeno,'' pa je dodal Toplak.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.