Slovenija
24 ogledov

Italija: velik požar ob meji s Slovenijo

V Italiji v bližini Opčin in Fernetičev v bližini slovenske meje od včeraj gori velik požar. Pred nekdanjim prehodom Fernetiči zato kolona tudi pri nas, policija promet preusmerja proti Gorici.

Gasilci in prostovoljci se že več kot 16 ur borijo z ognjem in burjo, ki je začela pihati sinoči, a se počasi umirja. Pogorelo je več hektarjev rastja, evakuirati pa so morali tudi posamezne stanovalce na tem območju. Gasijo s helikopterji in kanaderji, na pomoč pa so šli tudi slovenski gasilci.

Po poročanju RAI so evakuirali okoli 50 ljudi, pogorelo pa naj bi okoli 150 hektarjev.

Promet prek nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči je bil nekaj časa prepovedan za vsa vozila, priporočen pa je bil obvoz preko Gorice po hitri cesti Razdrto - Vrtojba. Zaradi požara je zaprt tudi del avtoceste nad Trstom.

Zaradi požara je zaprt tudi promet po železniški progi, med Opčinami in sežano, promet so zaprli danes zjutraj okoli enajstih. Poročajo pa še o enem požaru, ki je izbruhnil na obrobju Trsta. italijanski mediji pišejo, da je na delu očitno več piromanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.