Slovenija
19 ogledov

Italijan tihotapil 22 kg droge

1/4
Žurnal24 main
Na mejnem prehodu Starod so ta teden zasegli skoraj 22 kilogramov droge. Italijan je imel pri sebi tudi dve pištoli. Kriminal glede drog v porastu.

Na mejnem prehodu Starod so policisti v torek v prtljažniku italijanskega državljana našli paketa marihuane, še večjo količino pa med pregledom vozila naslednji dan. Vsega skupaj so zasegli skoraj 22 kilogramov droge. Italijana so ovadili za več kaznivih dejanj, zato ga je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Kopru priprl.

Pištola za "takojšnjo uporabo"
Italijanu so zasegli tudi dve pištoli, večjo vsoto gotovine, mobilne telefone, GPS napravo in druge listine. Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Postojna Iztok Perenič je ob tem povedal, da je bil v eni izmed pištol v cevi naboj in je bila tako "pripravljena za takojšnjo uporabo, kar kaže na pripravljenost storilca k najhujšim dejanjem".

Komandir Postaje mejne policije Starod Marjan Tavčar dodaja, da so letos obravnavali 32 kršitev zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Zasegli so 270 tablet, predvsem pomirjeval, kot sta diazepan in apaurin, 76 tablet in 2,25 grama nedovoljenih snovi v športu, 57 gramov marihuane in 48 gramov hašiša.

Kriminal v povezavi z drogami narašča
Ob pogledu na statistične podatke, ki jih vodi policija, je nesporno, da je kriminaliteta prepovedanih drog v zadnjih letih v porastu. Če povzamemo samo leti 2008 in 2009, je razvidno, da je bilo v letu 2009 evidentiranih za 33 odstotkov več kaznivih dejanj kot v letu 2008.

V številkah to pomeni, da je slovenska policija v letu 2009 evidentirala 2231 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, v letu 2008 je bilo teh kaznivih dejanj 1681. Problematika s tega področja se je od leta 2004 do leta 2010 povečala za natanko 81 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.