Slovenija
13 ogledov

Italijani da, a brez milijonov

Italijani so na svoji spletni strani objavili zgornji fotografiji Stožic. (Foto: Žurnal24 main
Stožice. Larry Smith Italia, kot kaže, ne bo dokapitaliziral Grepa. Namesto Supernove, ki želi izstopiti iz projekta, bo iskal najemnike za trgovski center.
30 milijonov evrov svežega kapitala naj bi Grep potreboval za dokončanje trgovskega centra.

Novi partner Grepa v Stožicah je podjetje Larry Smith Italia, so včeraj sporočili iz Grepa: “Italijanski strokovnjaki za razvoj in upravljanje nakupovalnih centrov so nadomestili dosedanjega avstrijskega partnerja Supernovo MTK.”

Italijani pravijo, da bo njihova naloga napolniti trgovski center z najemniki. Na vprašanje, ali bodo v Grep vložili tudi denar in postali njegovi solastniki, je Christian Recalcati iz italijanskega podjetja odgovoril: “Za zdaj nimamo takih interesov. Če bi jih imeli, pa bi jih razkrili, ko bi se to že zgodilo, ker je taka politika našega podjetja.”

Kdo bo prispeval 30 milijonov evrov, kolikor naj bi Grep potreboval za dokončanje centra, tako še ni znano. Iz Grepa so nam sporočili le, da bodo na naša vprašanja odgovorili na novinarski konferenci 12. maja. Spomnimo, da so bili nesojeni investitorji v Stožice že srbska Delta, libijski državni sklad, nazadnje pa italijanska trgovska družba Coop, ki je zanikala zanimanje za Stožice.

Iz Stožic na Balkan
V Larry Smith Italia dodajajo, da bo njihov cilj trgovski center napolniti z najboljšimi znamkami ter za Grep “minimalizirati komercialno tveganje in maksimizirati donosnost naložbe”. Poleg tega je projekt Stožice za njih zelo pomemben tudi zato, ker bi lahko bil odskočna deska za vstop na balkanski trg.

Na svoji spletni strani so med drugim zapisali, da bo v centru na 65 tisoč kvadratnih metrih 120 trgovin, odprtje pa pričakujejo konec leta. Grep je do zdaj otvoritev napovedal za november.

Oddali 60 odstotkov
V Supernovi MTK so včeraj potrdili, da želijo izstopiti iz projekta, kot razlog pa navajajo različne poglede na strategijo projekta: “V Supernovi smo se bolj kot v razvoj običajnega trgovskega središča želeli usmeriti na ponudbo za prosti čas in zabavo, s čimer se drugi partnerji ne strinjajo. Podrobnejših informacij glede izstopa Supernove ne moremo posredovati, saj pogajanja o tem še potekajo.”

V Supernovi še pravijo, da so do zdaj v najem oddali približno 60 odstotkov trgovskih površin in dodatnih 20 odstotkov površin za prostočasne dejavnosti, ki pa jih drugi partnerji niso potrdili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.