Slovenija
60 ogledov

Italijani na mejo s Slovenijo pošiljajo vojake

Italijanska vojska EPA
90 italijanskih vojakov bo od prihodnjega tedna okrepilo obmejne nadzore v Furlaniji-Julijski krajini, piše Primorski dnevnik.

35 vojakov bo dejavnih pri nekdanjih mejnih prehodih na Tržaškem, prav toliko v videmski pokrajini, 20 pa na Goriškem, je sporočila tržaška prefektinja in vladna komisarka Francesca Adelaide Garufi.

Za tiskovno agencijo Ansa je še pojasnila, da so ti ukrepi povezani tako z "nedavnimi mednarodnimi dogodki kot s svetim letom."

Poostreni nadzor naj ne bi bil povezan samo z migracijskimi tokovi, temveč s terorizmom, čeprav konkretnih in specifičnih groženj zaenkrat ni. Cilj naj bi bil sistematično preverjati položaj vseh državljanov iz držav zunaj schengenskega območja, predvsem ob vstopu v Italijo, poroča Primorski dnevnik.

Občasno bodo policijski organi pregledovali tudi dokumente državljanov iz območja schengna. "Vojaki bodo v sodelovanju z mejno policijo nadzirali obmejni pas in pristanišče, ne bodo ponovno vzpostavili mejnih prehodov," je izjavila prefektinja in poudarila, da so odnosi z varnostnimi organi sosednjih držav odlični.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • maxmaxlj 18:10 11.december 2015.

    Morda imaš prav. Da, to niso niti komunisti, to je komunistična zalega, če ti je to ljubše. Inkje so kumunisti poskrbeli za svoj narod? Morda na Kubi, Rusijim S. Koreji, v bivši Jugoslaviji,.... ?

  • ginko 16:44 11.december 2015.

    Z odgovorom si dokazal da nič ne veš. Saj ti nič ne zamerim, prav je da napišeš svoje menje, tako kot vsak drugi. Več glav več ve, čas bo pa prinesel rezultate tega vedenja. Srečno!

  • valerijakregar 15:17 11.december 2015.

    to je zato, ker nimajo radia študent in cmerarja.