Slovenija
11 ogledov

Ivan Simič v prometni nesreči

Po Simičevi nesreči so na cesti med Izolo in Koprom nastali dolgi zastoji. © Suz Žurnal24 main
Na poti na davčni konferenco se je nekdanji direktor Dursa Ivan Simič ponesrečil. Zaradi trka se je promet med Izolo in Koprom skoraj ustavil.

" Tale dan je danes zame bolj slab, na poti sem se imel prometno nesrečo in sem zato ves moker," je na davčni konferneci povedal Ivan Simič, davčni strokovnjak in nekdanji direktor Dursa.

Kar naenkrat zapeljal na nasprotni pas
Zaradi trka treh vozil dveh osebnih avtomobilov, v ene od njiju je bil tudi Simič in tovornjaka, se je malo pred poldnevom med Izolo in Koprom promet skoraj ustavil. V koloni smo obstali tudi sami, policija pa je začasno zaprla tudi cesto v smeri iz Izole proti Kopru ob morju, tako da je bilo mogoče priti do Kopra le po hribu mimo izolske bolnišnice.

Po Simičevih besedah naj bi nesrečo povzročil domačin, na kraju nesreče smo tudi sami opazili ob tovornjaku tudi modro limuzino koprske registracije, ki je iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas. " Ko sem izstopil iz vozila in šel pogledati ali je s povzročiteljem vse ok, se je ulilo kot iz škafa in začelo pihati. Tako, da me je premočilo do kože," je ob robu davčne konference povedal Simič.

Za manjšo dohodnino in višji DDV
Na sami konferenci pa je Simič povedal, da bi zmanjšal nekatere davke in povečal DDV. Na ta način bi dosegli višje davčne prilive. Bistveno pri reformi je, da bi davčni sistem celostno reformirali, saj "delne reforme" ne prinesejo pravih rezultatov. Več o njegovih predlogih se preberite v članku Simič bi manjšo dohodnino in višji DDV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.