Slovenija
62 ogledov

Ivan Zidar ni več v osebnem stečaju

Ivan Zidar Borut Farčnik Benjamin Kovač
Ljubljansko višje sodišče je sklep o začetku osebnega stečaja nad nekdanjim prvim možem SCT Ivanom Zidarjem razveljavilo in zadevo v odločanju vrnilo sodišču prve stopnje.

Za to so bile krive procesne napake sodišča, pišejo spletne Finance.

Okrožno sodišče v Ljubljani je stečajni postopek nad Zidarjem začelo sredi septembra, sprožila ga je SCT v stečaju oz. v njenem imenu stečajni upravitelj Leon Benigar Tošič. A Zidarjevi zagovorniki so se na sklep sodišča pritožili zaradi domnevnih procesnih napak.

Kot je za Finance pojasnil odvetnik Matjaž Pajk iz odvetniške pisarne Dušana Korošca, ki v postopku zastopa Zidarja, je bila ena od teh napak ta, da sodišče ni razpisalo naroka za obravnavo ugovora zoper osebni stečaj, kar bo moralo v ponovljenem postopku narediti.

Dobil bo celotno pokojnino

Z izdanim sklepom višjega sodišča so razveljavljena tudi vsa dejanja, ki jih je doslej opravil stečajni upravitelj Boštjan Jurkošek, torej se razveljavita sklepa o izterjavi osebnih prejemkov (iz naslova pokojnine) in zasegu denarnega dobroimetja na Zidarjevih denarnih računih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Janez Plaznik 06:41 17.november 2015.

    Trik je v zavlačevanju, da bo vse skupaj prej zastaralo in na koncu zopet ne bo nobeden iz sodišča odgovarjal razen tega, da bo na koncu zaradi procesnih napak še odškodnino na koncu dobil, ampak ne od nesposobnega sodnika ampak ...prikaži več iz davkoplačevalskega denarja. Plačali bomo vsi drugi in ne tisti kateri je škodo povzročil in to je v neskladju z Ustavo.

  • dragec 20:03 16.november 2015.

    Pošljite ga v Nemčijo, nemška sodišča ga bodo hitro obsodili

  • blueone 19:35 16.november 2015.

    če gre oseba v osebni stečaj...potem lahko začne na novo in ni nikomur več nič dolžna...če pa oseba ne more iti v osebni stečaj ji dolgovi ostanejo...če oseba prejema pokojnino, se ji dolgovi lahko poplačujejo tudi iz tega dohodka...