Slovenija
31 ogledov

Ivo Ban bo še delal

(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Ivo Ban, ki ga je ministrica za kulturo Majda Širca z današnjim dnem razrešila s položaja ravnatelja SNG Drama Ljubljana, bo v četrtek kljub temu prišel v službo. Preprečiti želi, da bi Drama plačala kazen.

Ivo Ban, ki ga je ministrica za kulturo Majda Širca z današnjim dnem razrešila s položaja ravnatelja SNG Drama Ljubljana, bo v četrtek, kot je povedal na današnji novinarski konferenci, kljub temu prišel v službo. Preprečiti želi, da bi Drama plačala kazen, če bi v. d. ravnatelja Peter Sotošek delal na črno.

Odločbo lahko spremeni le vlada
Kot je povedala pravna pooblaščenka kolektiva in ravnatelja SNG Drama Ljubljana Ana Iglič, je ministrica Širca izdala sklep o razrešitvi, ni pa se odločalo o razveljavitvi odločbe o imenovanju Bana na mesto ravnatelja Drame, ki velja do leta 2013.

Če bi torej Ivu Banu želeli odpovedati delovno razmerje, bi morali najprej odpraviti omenjeno odločbo, a tega do zdaj še niso storili, saj odločbo po besedah Igličeve lahko spremeni le vlada.

Spregledali odpovedni rok
Po mnenju Igličeve so na ministrstvu za kulturo spregledali 120-dnevni odpovedni rok in Banu dali le dva dneva, s čimer ljubljansko Dramo silijo v delo na črno.

V primeru, da v četrtek na delo pride Peter Sotošek, ki še nima sklenjene pogodbe o zaposlitvi, bo to kršitev 5. člena zakona o preprečevanju dela na črno, za kar je zagrožena kazen 20 tisoč evrov, ki bi jih morala plačati Drama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.