Slovenija
22 ogledov

Iz DL odhajajo vidni člani?

virant soršak Boštjan Tacol
Člani sveta DL bodo danes pozno popoldne razpravljali o razmerah v stranki. Predvidoma bodo izbrali novega podpredsednika DL in se seznanili z načrti dela svojih ministrov. Odšlo naj bi tudi nekaj vidnih članov.

Iz DL je nazadnje izstopil zdaj že bivši predsednik odbora DL za infrastrukturo in prostor ter član sveta Fidel Krupić. Za STA je konec tedna pojasnil, da njegova odločitev temelji na prevelikih razhajanjih, saj člane stranke razdružuje tisto, kar jih je prej združevalo.

Slišati je bilo, da Krupić ni edini član sveta, ki je zapustil stranko, vendar pa v DL to zanikajo. Je pa Krupić spomnil, da je stranko zapustilo že nekaj vidnih sodelavcev, med drugim Marko Pavliha in Tomaž Štih, njihov nekdanji minister za finance Janez Šušteršič pa je ob vstopu DL v koalicijo Alenke Bratušek odstopil kot podpredsednik stranke.

Izbrali naj bi podpredsednika

Svet DL naj bi tako za čas do kongresa stranke, ki pa ga še ni na vidiku, izbral novega podpredsednika. Prvak DL Gregor Virant je glede imena skrivnosten. Po neuradnih informacijah pa naj bi bil najresnejši kandidat član sveta DL Alojzij Selišnik.

V zadnjem času se je sicer govorilo o razdeljenosti v DL, ki naj bi bila močna prav v svetu stranke. Omenjalo se je tudi, da naj bi si posamezniki želeli izrednega kongresa, kjer naj bi poskušali zamenjati vodstvo DL. Nekateri naj bi na mestu predsednika stranke videli Šušteršiča. Ta v stranki ostaja, a ga je vse manj opaziti v središču njenega dogajanja.

Kako huda so trenja v DL, ni mogoče oceniti, je pa očitno, da sta vstop stranke v levosredinsko vlado in dogajanje, ki ga je spremljalo, vplivala tudi na njeno članstvo. V vrhu DL sicer zatrjujejo, da so zaznali več pristopov v stranko kot izstopov iz nje.

Komentarjev 10
  • Šemefuky 18:00 16.april 2013.

    PreVirant s svojim obnašanjem ni nikakršno presenečenje za tistega, ki ga pozna. Za lastno korist bi mater dal na posodo. Pokvarjen egoist brez socialnega čuta do sočloveka.Peder bi jemal, kdaj je pa kaj dal razen doktorjem in njegovim profesorjem. ...prikaži več. Ga bo že bog štrafal saj je naredil že dovolj gorja.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 16:02 16.april 2013.

    Bravo Virant,zajebi svoje.Pravi politični karakter,Miha bo ponosen nate.Zajebal si vse svoje,samo da je tvoja rit na varnem.Naslednji je pa Mihecna vrsti,saj to je boljše kot španske nadeljevanke.

  • ennanova 15:08 16.april 2013.

    Naj Gregorij Rožman počiva v miruBrez Boga ljudje ne bi mogli vedeti, kaj je dobro in kaj je zlo, kaj je prav in kaj ni. Tak naj bi bil argument, vendar je povsem zgrešen, saj živijo ljudje, ki natanko ...prikaži več vedo, kaj je prav, pa niso niti slišali o Bogu.http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/926-naj-gregorij-rozman-pociva-v-miru-naj-gregorij-rozman-pociva-v-miru