Slovenija
41 ogledov

Iz Ekosistemov jim še smrdi

ekosistem Aleš Plut
Onesnaženje. Nova opozorila ekologov na sporna ravnanja z odpadki.

Pri rumeni tekočini, ki se je prejšnji teden pricedila iz podjetja Ekosistemi v nekdanji opekarni, kjer se ukvarjajo z zbiranjem in predelavo odpadkov, je šlo za odpadni poliamid, ki se je na soncu segrel, so nam povedali na okoljskem inšpektoratu.

"Eden od treh posebnih vsebnikov, ki so bili skladiščeni neposredno ob cesti, se je nagnil in vsebina je začela iztekati. Onesnaženje so sanirali gasilci, vsebnike pa so prestavili na za skladiščenje varnejše mesto," so pojasnili na inšpektoratu.

Domačini vznemirjeni

Franc Plut, domačin iz Zaloga, tudi član regijskega društva ekoloških gibanj, nam je ob tem povedal, da iz Ekosistemov smrdi ne samo dejansko, ampak tudi v prenesenem pomenu, saj še vedno dvomijo o okoljevarstvenih in drugih dovoljenjih, ki jih Ekosistemi za svojo dejavnost imajo oziroma bi jih morali imeti.

Za pojasnila o nedavnem onesnaženju in siceršnjem ravnanju z odpadki na območju nekdanje opekarne smo zaprosili tudi Ekosisteme, a odgovorov nismo dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.