Slovenija
66 ogledov

"Iz hiše me bodo morali odnesti"

Zoran Vaskrsić
1/16
Boštjan Tacol
"Iz hiše ne bom šel, me bodo morali odnesti ven," je med protestom pred državnim zborom dejal Zoran Vaskrsić.

Zoran Vaskrsić je protestiral pred stavbo državnega zbora. Za akcijo se je odločil, ker mu je litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov na javni dražbi prodalo hišo.

Številne podobne zgodbe

"Zdi se mi krivično, da bodo Zoranu Vaskrsiću odvzeli hišo zaradi 124 evrov dolga, pri čemer imajo bogati bankirji in podjetniki privilegije in  veliko večje dolgove, pa se nič ne zgodi," je dejala pripadnica gibanja 15o, ki je tudi podprlo protest.

Zbrani so pripovedovali podobne zgodbe. Med njimi je bila tudi Koprčanka, ki ji bodo rubili parcelo zaradi 19 evrov dolga, za katerega sploh ni vedela, da je nastal. Opozarjali so na nepravičnost sodstva.

Deložacija je napovedana za v petek ob 9. uri, Vakrsić pa je vse pozval naj se mu pridružijo, zbirati se bodo začeli okoli osme ure.

Da do deložacije ne sme priti, je prepričan tudi predsednik sekcije za promet pri OZS Andrej Klobasa, ki je Vaskrsiću obljubil pomoč.

V četrtek na vladi

Politiki pred parlament med protestom niso stopili, pozneje se je odzvala Državljanska  Lista Gregorja Viranta, kjer pravijo, da odločno nasprotujejo "nespoštovanju plačilne discipline, saj menimo, da je plačilna disciplina temelj pravne države".

Sicer je premier Janez Janša v ponedeljek naročil ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču, naj do četrtkove seje vlade pripravi poročilo o tem primeru. Na podlagi poročila bo vlada pripravila spremembe neprimernih predpisov ali pa zahtevala revizijo spornih primerov. Pličanič je ob primeru Vaskrsić že napovedal, da bodo preučili tudi ustreznost zakonodaje, ter opozoril, da ni in ne sme biti namen hitri javni linč kogarkoli – institucij ali posameznikov.

Podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betetto je v zvezi z omenjenim primerom v torek odredila službeni nadzor z namenom, da se raziščejo vsa sporna dejstva glede izvršilnih postopkov in dražbe nepremičnin v primeru.

Komentarjev 17
  • privat 07:10 15.marec 2012.

    ja ta sodnica bo izgubila licenco ,pa naj vzame metlo v roke ..jaz rabim čistilko

  • privat 07:09 15.marec 2012.

    začni pri tajkunih in pusti male neplačnike na miru!!!!!!!!!!!

  • privat 07:08 15.marec 2012.

    kaka sodišča?? Namen je pokrasti vse kar se da...tudi vašo bodočnost!