Slovenija
33 ogledov

Iz kotlov dišijo prekmurski bograči

1/34
Žurnal24 main
Tekmovanja. Obe, sicer podobni, prireditvi dobro obiskani.

V središči Murske Sobote danes na vsega skupaj kakih sto metrov razdalje potekata dve tekmovanji v kuhanju najboljšega bograča. Pred Hotelom Diana so pripravili prvi Soboški bograč fest, na Trgu kulture pa je že tradicionalna 14. Bogračiada, ki jo organizira podjetje Zadnja minuta.

''Ne gre za nagajanje, Soboški bograč fest je nadaljevanje naše stare prireditve Bogračiada, ki jo je pred 14 leti ustanovilo podjetje Zvezda – Diana in je bila vedno zadnjo soboto v maju. Tekmovanje v kuhanju bograča ni zaščiteno. Ker lastnik licence Bogračiada ni pristal na drug termin, mi pa svojega nismo mogli več umakniti, saj smo prireditev prijavili že 5. marca 2010 se je zgodilo, da sta obe prireditvi na isti dan. Obiskovalci pa se lahko prosto odločajo kam bodo šli,'' pojasnjuje Olga Belec, direktorica hotela Diana, ki je na bograč povabila tudi tekmovalce Kmetije in mladoporočenca Arturja Šterna in La Toyo. Ta je prekmurcem dopoldan priznala, da sama bograča ne bi znala skuhati. Je pa to odlično uspelo 15-im ekipam, ki so tekmovale v dopoldanskem delu. Popoldan se jih bo pomerilo še enkrat toliko.

Iz nič manj kotlov pa ne diši na Trgu kulture, kjer poteka 14. Bogračiada. Cena bograča je nekoliko nižja kot pred hotelom, svoj kotel pa je dopoldan mešal tudi ''vip talent'' Pištek. ''O zmagovalcu med drugim odločajo okus, vonj in barva bograča, vzdrževanje kurišča, čas priprave in tudi čistoča,'' pa so povedali strogi ocenjevalci bograča. Zbrane na trgu zabavajo Modra cona, Duo Nostalgija, Sončna uprava in drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.