Slovenija
10 ogledov

"Iz leta v leto prihaja več otrok"

počitniške delavnice Mladi zmaji
Brezplačen počitniške dejavnosti ZPM organizira v Mariboru in Idriji, v Ljubljani na brezplačne počitniške aktivnosti vabi zavod Mladi zmaji.

"Za brezplačne delavnice med šolskimi počitnicami je iz leta v leto več zanimanja," razlaga Tadeja Dobaj, koordinatotka dejavnosti pri Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Maribor. Največ zanimanja je za delavnice med zimskimi počitncami, nekoliko manjše pa za delavnice med prvomajskimi počitnicami, ko starši večkrat vzamejo dopust.

Seznam delavnic, ki jih letos organizira ZPM Maribor, si lahko ogledate TUKAJ. Vse delavnice, razen sredinega izleta, piknika v nekdanjem kamnolomu Pruh, so brezplačne. "Veliko je otrok, ki na delavnice prihajajo več let zapored, vedno znova pa je veliko tudi novih," razlaga Dobajeva. Otroci lahko na ZPM pridejo  med 8.00 in 16.00 in se v tem času udeležijo delavnicpo svoji izbiri.

"Staršem tistih otrok, ki ostanejo dlje časa, predlagamo, da dajo otrokom s sabo tudi malici," še dodaja Dobajeva.

Prihajajo tudi starejši otroci

Zanimanje za delavnice je tudi med otroci, ki bi socer lahko bili doma sami, torej med otroci zadnje triade. Nekatere delavnice so tako namenjene prav starejšim osnovnošolcev. 

Na prvomajske aktivnosti vabijo tudi na ZPM Idrija. Seznem aktivnosti in prijavnico najdete TUKAJ.

Za Ljubljančane film, lokostrelstvo in karting

Aktivnosti za nekoliko starejše Ljubljančane, stare med deset in 18 let, organizirajo v javnem zavodu Mladi zmaji - Centru za kakovostno preživljanje prostega časa mladih, ki ga sofinancira občina Ljubljana in ministrstvo za izobraževanje.

Mladostniki so bodo ogledali film o medvrstniškem nasilju, z izkušeni taborniki bodo streljali z loki, otroke pa bodo peljali tudi na vožnjo s karting avtomobilčki. Poleg aktivnosti na prostem bodo aktivnosti potekale tudi v Četrtnih mladinskih centrih Bežigrad, Črnuče, Šiška in Zalog. Več informacij najdete TUKAJ.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.