Slovenija
2074 ogledov

Vojaška akcija: Evakuirati so morali slovenskega vojaka

evakuacija slovenskega vojaka Libanon Rajko Petek
Letalo s pripadnikom slovenskega kontingenta Unifil je v Sloveniji pristalo v zgodnjih jutranjih urah.

Iz Libanona so evakuirali pripadnika Slovenske vojske s težjim potekom koronavirusne bolezni. V domovino se je v spremstvu glavnega zdravnika Slovenske vojske vrnil danes v zgodnjih jutranjih urah.

"Let z letalom Falcon je potekal brez posebnosti, pripadnika so po pristanku na Brniku z reševalnim vozilom Vojaške zdravstvene enote prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Bolnišnico dr. Petra Držaja. Pripadnika Veterinarske enote SV sta na letališču opravila dezinfekcijo opreme in letala," so sporočili iz Generalštaba Slovenske vojske.

"Slovenska vojska v operaciji Združenih narodov Unifil v Libanonu sodeluje s šestimi pripadniki; ostalih pet je bilo na testiranju na koronavirusno okužbo negativnih, so zdravi in nadaljujejo z opravljanjem nalog na območju delovanja v južnem Libanonu," so dodali.

V Slovenski vojski pripadniku želijo hitro okrevanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Mesija_se_vraca 11:15 11.februar 2021.

    Ja, tisti, ki so res potrebni pomoči, ne taki kvazi umetni prehladi, kot je covid, tisti pa umirajo pred bolnišničnimi vrati. Banda ranocelniška, boste prišli tudi vi na svojo školjko srat.

  • mamax 11:13 11.februar 2021.

    Nisem vedel, da se za vsak prehlad tako resno ukrepa

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:11 11.februar 2021.

    Saj je prav da skrbite za ljudi. A smo imeli pred kratkim primer ko noseče ženske okužene s covid niso hoteli peljati s helikopterjem. Spet dvojna merila?