Slovenija
24 ogledov

Iz Ljubljane v Kranj hitreje čez 7 mesecev

Predor Sentvid BOBO Žurnal24 main
Po uspešno končanih pogajanjih med Družbo za avtoceste v RS (Dars) in gradbenim podjetjem SCT naj bi bil predor Šentvid prevozen do 30. junija prihodnje leto.

Skladno z v sredo podpisano pogodbo o obveznostih izvajalca del se je SCT zavezal, da bo gradbena dela v vrednosti 11,4 milijona evrov končal do 1. aprila, elektrostrojno opremo pa najpozneje do 30. junija 2008, ko bo zagotovil prevoznost avtocestnega odseka Šentvid–Koseze, so sporočili iz Darsa. Izvajalec del je Darsu za gradnjo prve faze priključnih cevi predora Šentvid predložil ponudbo v vrednosti 14,3 milijona evrov. Dars se je pogodil za nižjo končno pogodbeno vrednost, in sicer 11,4 milijona evrov, ki vključuje tudi posredne stroške v višini 910.000 evrov; ti bodo upoštevani kot popust v drugi fazi gradnje priključnih predorskih cevi, če bo istemu izvajalcu oddana do 18. januarja 2008.

Skozi predor konec junija 2008

Pogodbena vrednost gradnje predora je 120,5 milijona evrov. © Boštjan Tacol/Žurnal24

 

Predor Šentvid naj bi bil tako prevozen do konca junija 2008. Ker bo za realizacijo omenjenega roka potrebno sočasno izvajanje gradbenih in elektrostrojnih del, se je Dars obvezal kriti tudi morebitne stroške iz tega naslova, če bodo izkazani in upravičeni, vendar največ do enega milijona evrov. Pogodbena vrednost gradnje predora, ki omogoča prevoznost odseka Šentvid–K oseze (in vključuje dvakrat po 80 metrov priključnih predorskih cevi, ki bosta služili bodoči navezavi Celovške ceste znotraj predora Šentvid), je tako 109,5 milijona evrov, skupaj z elektrostrojno opremo predora pa 120,5 milijona evrov, navajajo v Darsu.

Pogodbo o obveznostih izvajalca del, povezanih s polnim priključevanjem Celovške ceste v Ljubljani v predor Šentvid, so še pred sredinim podpisom odobrili nadzorniki Darsa. Ti so sejo začeli že v torek, jo nadaljevali v sredo in poleg predora Šentvid govorili še o nekaterih drugih temah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.