Slovenija
20 ogledov

Iz Ljubljane v Pariz za 25 evrov

Žurnal24 main
Easyjet bo še letos uvedel novi letalski povezavi med Ljubljano, Parizom in Milanom. Prvi poleti bodo decembra.

Za Aerodrom Ljubljana, ki beleži precejšen padec potnikov, sta novi liniji nizkocenovnega letalskega prevoznika več kot dobrodošli.

Easyjetova mreža letalskih povezav
− obsega 521 linij
− linije povezujejo 121 letališč v 29 državah
− lani so prepeljali 47 milijonov potnikov

V Milano za 19,99; v Pariz za 24,99 evra
Prvi poleti z letali airbus 319 s 156 sedeži se bodo začeli decembra. Tako na pariško letališče Charles de Gaulle kot na milansko Malpenso bo Easyjet letel ob torkih, četrtkih in sobotah. V Milano bo vključno z vsemi taksami in pristojbinami mogoče leteti že za 19,99 evra, v Pariz pa za 24,99 evra.

Kot je pojasnil direktor marketinga za Švico, Avstrijo in Vzhodno Evropo v Easyjetu Peter Voets, bodo z novima povezavama dopolnili sedanjo linijo med Ljubljano in Londonom, ki obstaja od leta 2004. Povezavo za Berlin pa so medtem že ukinili. V prvem letu na vsaki izmed novih linij Voets pričakuje 40.000 potnikov. S tem naj bi se število potnikov britanskega letalskega podjetja na Aerodromu Ljubljana v prihodnjem letu povečalo na 160.000.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je v minulem letu sicer zabeležilo precejšen padec števila potnikov: številka se je z 1,7 zmanjšala na 1,4 milijona. "Novo uvedeni liniji zelo pomembno prispevata k uveljavljanju Slovenije kot turistične destinacije in omogočata velike makroekonomske učinke," je prepričan direktor komercialnega sektorja v Aerodromu Ljubljana Janez Krašnja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.