Slovenija
7 ogledov

Iz Ljubljanice potegnili stole, kolesa, koše in še in še

Ljubljanica čiščenje dno potapljači
1/15
Saša Despot
Potapljači, spremljevalci, gasilci in ribiči so danes čistili dno Ljubljanice med Špico in Zmajskim mostom.

Potapljači so, tako kot prejšnja leta, tudi danes iz vode povlekli veliko predmetov, med njimi največ koles, košev za smeti, stolov, palic in celo klopce. Prejšnja leta so na breg potegnili celo fotokopirni stroj. Vse najdbe so postavili na ogled na Čevljarskem mostu.

Dogodek, ki ga organizira javni zavod Turizem Ljubljana, poteka v okviru tradicionalne spomladanske čistilne akcije Za lepšo Ljubljano, ki se zaključi 22. aprila. Sodelovali so potapljači društva za podvodne aktivnosti Vivera, člani drugih potapljaških društev Slovenske potapljaške zveze, potapljači iz tujine ter člani okoljevarstvenih društev, ribiči, gasilci, reševalci ter čolnarji.

"Kup dvignjenih odpadkov na Čevljarskem mostu je vsako leto manjši, tako da je sedaj že mogoče vse predmete odpeljati z enim kamionom, ki je vsako leto manjši," so pojasnili na Turizmu Ljubljana.

Lončnice za mimoidoče, Povodni mož iskal Urško

V okviru čiščenja Ljubljanice je Turizem Ljubljana mimoidočim na Čevljarskem mostu delil cvetoče lončnice. Na isti lokaciji ter na Hribarjevem in Cankarjevem nabrežju pa je bila na ogled kulturno-zabavna prireditev z nastopajočimi v nekdanjih meščanskih opravah, med katerimi je Povodni mož iskal svojo Urško. "Ko jo bo našel, bo z njo blizu Tromostovja zaplesal v valove Ljubljanice," so še zapisali na Turizmu Ljubljana.

Komentarjev 1