Slovenija
17 ogledov

Iz lokalne v pokalno

Dirka cross countryja je vzdržljivostne narave, na kateri se vozi po mešanem ter Žurnal24 main
Cross country. Prihodnjo soboto prva dirka od petih za pokalno prvenstvo.

Za organizacijo dirke smo se odločili, ker smo vsi ljubitelji in lastniki motorjev, v naši okolici pa ni bilo še ničesar podobnega. Pravzaprav je bila prvotna ideja, da bi bila to dirka za nas, domačine, pa je tako naneslo, da je postala prva v nizu petih za pokalno prvenstvo,” pojasnjuje Franko Petronio iz Motociklističnega kluba Beli Kamen, ki prihodnjo soboto prireja prvo dirko v tako imenovani Dolini Bandelj (na odlagališču ob cesti Šmarje–Dragonja) za vse ljubitelje bencinskih športov.

Posebnost dirke je, da je namenjena vsem, tudi tistim, ki nimajo licence.

Tudi za štirikolesnike
Skupno je 11 razredov, med katerimi je tudi razred štirikolesnikov, pričakujemo pa okoli 200 udeležencev. Prijavijo se lahko tudi na dan dirke pred tehničnim pregledom motorjev, ki bo ob 7. uri, prijavnina pa je vsaj 40 evrov,” razlaga Petronio.

Svojo udeležbo so napovedala tudi velika imena slovenskega motociklizma, med njimi Miran Stanovnik, ki se je 14-krat udeležil dirke Dakar, in Sašo Kragelj, 16-kratni slovenski prvak v motokrosu.

Nagrade in zabava
Trije najboljši v vsaki kategoriji bodo prejeli unikaten pokal, uvrščeni na četrto in peto mesto pa praktične nagrade za motorje, ki jih podarjajo pokrovitelji. Dirkam, ki bodo trajale od 10. do 17. ure, bosta sledili podelitev in zabava v ogrevanem šotoru.

Lahko tudi 
na dan dirke
Prijava. Prijavnico najdete na tej povezavi, izpolnjeno pa jo je treba poslati na elektronski naslov mkwhitestone@gmail.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.