Slovenija
39 ogledov

"Iz ovojnice se je usul bel prah"

falco
1/3
Anže Petkovšek
"Iz raztrgane ovojnice se je usul bel prah. Uslužbenci so takoj posumili, da gre morda za antraks" …Vaja pripadnikov slovenske vojske se je osredotočila na posredovanje ob tovrstnem napadu.

"V enoti za logistično oskrbo Slovenske vojske je prišlo do delovne nesreče. V prostorih, v katerih se zbira in sortira pošta, je eden izmed paketov po nesreči padel na tla in se odprl. Iz raztrgane ovojnice se je usul bel prah. Uslužbenci so takoj posumili, da gre morda za antraks …" se glasi napoved današnje vaje, ki je potekala v Vojašnici Petra Petriča v Kranju.

Poleg pripadnikov Slovenske vojske so sodelovali tudi predstavniki enot in služb Civilne zaščite ter drugih enot v sistemu Zaščite in reševanja, ki imajo zmogljivosti za posredovanje ob nevarnem jedrskem, radiološkem, kemičnem ali biološkem dogodku ali nesreči. Na vaji, ki je bila namenjena strokovni javnosti in predstavnikom medijev, se je zbralo več kot 40 gostov s področij veterine, civilne zaščite in reševalnih enot.

Osrednji del vaje se bo sicer odvil v četrtek. Na njej bo sodelovalo od 60 do 70 aktivnih udeležencev, pripadnikov Slovenske vojske in iz drugih ustanov v državi, so še sporočili z ministrstva za obrambo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.