Slovenija
55 ogledov

Iz Petrovičevega sindikata izstopilo 30 policistov

shod policistov Saša Despot
Iz policijskega sindikata, ki ga vodi Zoran Petrovič, je zaradi dogovarjanja o postavljanju zasede ministru Koprivnikarju, izstopilo 28 policistov. Kljub nasprotnemu mnenju dela članstva drugega policijskega sindikata, PSS in SPS v stavki ostajata složna.

Od 1. marca do danes je iz Sindikata policistov Slovenije (SPS), ki ga vodi Zoran Petrovič, izstopilo 30 članov. "Dva izstopa nista bila povezana s takoimenovano afero dogovarjanje," je pojasnila tiskovna predstavnica SPS Suzana Drašler.

So prestopili v drugi sindikat?

Ali so policisti, ki so zaradi dogovarjanja o zasedi ministru Borisu Koprivnikarju, v katerem je sodeloval tudi predsednik sindikata, Zoran Petrovič, prestopili v drugi policijski sindikat, Policijski sindikat Slovenije (PSS), ki ga vodi Radivoj Uroševič, ni znano. Na PSS namreč podatkov o pristopih nimamo.

"Trenutno vam ne moremo posredovati informacije, koliko pristopov je bilo v PSS in zakaj, saj je pristop v PSS pri nas tehnično urejen tako, da lahko člani pristopajo v PSS preko območnih policijskih sindikatov in bo tako skupno število pristopov vidno šele v začetku meseca aprila, ko prejmemo seznam članov," je pojasnil Mitja Tavčer iz sindikata PSS. 

Bo Petroviču prenehal mandat?

Iz SPS so nedavno sporočili, da bo Petrovič v pogajanjih z vlado sodeloval do konca, nato pa bo na izrednem kongresu po koncu stavke nadaljevanje svojega mandata vezal na zaupnico članstva, vendar bo Petrovič, kot kaže, še pred zaključkom stavke, zaradi dogovarjanja o zasedi ministru Koprivniklarju, dobil izredno odpoved. Če bo Petrovič ne bo več zaposlen pa na policiji pa bo verjetno tudi ne bo več mogel biti predsednik sindikata. Kot je namreč navedeno na spletni strani SPS,  je posameznik član Sindikata policistov Slovenije lahko le, če je zaposlen v policiji in ministrstvu za notranje zadeve.

Preberite še:

Ni nujno, da bodo vsi leteli, niti da ne bo še kdo

Sindikata ostajata složna

Sindikata PSS in SPS, ki sicer ob začetku pogajanj o plačni reformi, nista bila složna, pa kljub aferi, do katere se sicer v PSS distancirajo, v stavki, ki jo nadaljujeta, ostajata složna.

Svet PSS je namreč včeraj razpravljal o nadaljnjem sodelovanju s SPS. Kjjub temu, da se je skupina znotraj sindikata zavzemala, da se zaradi dogovarjanja na Facebooku v katerem je sodeloval tudi predsednik sindikata Zoran Petrovič, v stavki loči od SPS, je svet odločil, da sindikata stavko, ki traja od 18. novembra, nadaljujeta v skupni pogajalski skupini.

Komentarjev 20
  • Konrad Ajster 22:04 11.marec 2016.

    Kar prav je, da so še policisti. ki imajo nekaj poštene zavesti, in da izstopajo iz sindikata Petroviča!Ni mi pa všeč ta policijska stavka, ki mi deluje kakor neko izsiljevanje do države, katera ima v tem času veliko finančnih ...prikaži več izdatkov z pribežniki, a policija, ki naj bi morala predstavljati državo pa se na nek način bori proti državi pa se potem lahko samo še vprašamo, kaj ta naša policija sploh predstavlja, ali morda para državo ali še kaj hujšega??Vojska in policija nebi smela imeti svojega sindikata, ker to pomeni, da so lahko državi in državljanom nedosegljivi in neubogljivi do države, ki jih plačuje!

  • Avatar Zala
    Zala 01:08 10.marec 2016.

    In vendar so jih nagovarjali kar lepo ševilo in so se vsi po vrsti uprli tovrstnemu početju, na koncu sta popustila dva. Pišejo, da sta bila dobra in zgledna policista. Kaj ju je napeljalo, da sta popustila? Mislim, da je ...prikaži več največji pacek v celi zadevi sindikalist Zoran Petrovič. Njega bi morali odsloviti po hitrem postopku, preostali dati še eno možnost. ........ ......... Se pa sprašujem koga vse so načrtno zasledovali v času vladavina Gorenjaka. Policist, šef policije v Celju, član ZKS ......... kader iz starih časov.

  • Boris Odreitz 17:56 09.marec 2016.

    Takšne zadeve se že dolgo dogajajo. Problem je tudi, da se izvaja zakonodaja katera za neznatne prekrške kateri to niti niso, postavili so pa ta zakon in tudi mnoge ostale čisto arhaično po Salomonsko samo da se lupi. Zakonsko ...prikaži večnsko pa imajo omogočeno da to počno na žalost. Sicer pa. alkohol in vožnja ne gre skup. Se pa z takim postopkom in tako represivno politiko ne strinjam saj ni etična in moralno neoporečna.