Slovenija
86 ogledov

Iz Primorja v družbo, ki je izkoristilo Primorje

Marjana Novak Žurnal24 main
Nekdanja predsednica upravnega odbora Primorja Marjana Novak po novem dela v družbi KIG, katere solastnik in prokurist je Marko Mohar. Prav njemu je Primorje pod njenim vodstvom ugodno prodalo družbo Rudis.

Marjana Novak se je pred dnevi v KIG, ki izdeluje registrske tablice, sestala s predstavniki delavcev in se predstavila kot direktorica družbe, več virov navaja Dnevnik, njeno prisotnost v prostorih podjetja pa dokazuje tudi klic v družbo, kjer so jih prevezali do tajnice.

Sodni register kot direktorja KIG sicer še vedno navaja Vojka Kraševca, kot prokurista pa Moharja. Ta je skupaj z dolgoletnim poslovnim partnerjem Matjažem Satlerjem daleč najpomembnejši lastnik KIG.

Videti je, da se je Novakova po aprilskem odhodu iz Primorja zaposlila v družbi, v kateri ima pomembno lastniško in upravljavsko vlogo kupec Rudisa, ki ga je Primorje pod Novakovo prodalo pod spornimi pogoji. Čeprav je uradna cena posla znašala devet milijonov evrov, je Mohar za Rudis, ki ga je nato preprodal švicarskemu Cottagonu, plačal le 7,1 milijona evrov, saj mu pogodba omogoča, da 1,9 milijona evrov nakaže šele do 18. novembra letos, ko bo Primorje zelo verjetno že zdavnaj v stečaju.

Komentarjev 3
  • horror 15:42 09.junij 2012.

    Novakova krade isto kot je kradla H.Tovšakova. Novakova spufala hotel v K.gori, zdravilišče v Rimskih toplicah, zdj Primorje in tako spet naprej ostale. Nisem še slišal da bi ta ženska nardila kaj koristnega za zaposlene razen da iz vsakega podjetja ...prikaži več ko gre ostane le "pogorišče".

  • Lavdan 12:39 09.junij 2012.

    Vsi prisilni upravitelji so mafija posebne vrste, ki dela zase in za svoje prijatelje. Poceni prodajajo in kupujejo firme. Če to nebo nekdo ustavil bo šlo vse "hudiču v rit".

  • privat 12:10 09.junij 2012.

    gremo z aretacijami...