Slovenija
144 ogledov

Iz SDS nepreklicno izstopila nekdanja podpredsednica

delovni posvet SDS Saša Despot
Nekdanja podpredsednica SDS Sonja Ramšak v javnem pismu opozarja na domnevne nepravilnosti pri delovanju mestnega odbora SDS v Celju. Ker Janša njenih kritik noče slišati, nepreklicno odstopa.

Nekdanja poslanka in podpredsednica SDS Sonja Ramšak je nepreklicno izstopila iz stranke.  Razloge za to je pojasnila v odprtem pismu, glede katerega pravi, da je reakcija na neodzivnost predsednika SDS Janeza Janše, ki si kljub številnim elektronskim sporočilom ni vzel časa, da se sestane z njo. "Kot bivša predsednica SDS in nekdanja poslanka DZ RS bi si to prav gotovo zaslužila," pravi Ramšakova.

Pričakuje šikaniranja in diskreditacije

Pismo je Ramšakova poslala Janezu Janši, Alenki Jeraj, Zvonku Černaču, Milanu Zveru in Francetu Cukjatiju ter medijem. Ker se je odločila, da o razlogih za izstop iz stranke spregovori javno, se zaveda, kot pravi, "da bo zaradi tega deležna mnogih šikaniranj in diskreditacij".

Ramšakova je predsednika SDS Janšo seznanjala o razmerah v stranki, predvsem o delovanju Mestnega odbora (MO) SDS Celje, ki ga vodi Janko Požežnik. Ramšakova je prepričana, da je Požežnik politiko delovanja mestnega odbora podredil politiki SLS in župana Bojana Šrota. Poleg tega naj bi predsednik mestnega odbora prekoračil pooblastila, ko je predstavil kandidata za župana SDS brez predhodnega soglasja Izvršnega odbora SDS.

Predsednika MO SDS Celje obtožuje izključevanja posameznikov ogovarjanja in šikaniranja vidnih članov in članic SDS, ki razmišljajo s svojo glavo. "V podobnih primerih so pristojni organi stranke kršitelju podelili "rdeči karton", če mi je dovoljeno izraziti se v športnem žargonu. Predsedniku Mestnega odbora SDS Celje pa je bil izrečen le opomin," opozarja Ramšakova.

"Kdor ni z nami je proti nam"

V Celju danes poteka izredna volilna konferenca MO SDS Celje, "na kateri bo po vsem tem, kar se v zadnjih dveh tednih dogaja, brez dvoma za predsednika ponovno "izvoljen" sedanji predsednik odbora," pravi Ramšakova. Glavni Požežnikovi podporniki naj bi namreč razdelali strategijo "volilne konference, s ciljem, da se sedanjemu predsedniku odbora, zagotovi ponovna izvolitev na funkcijo predsednika odbora", temu pa je sledilo prazniovanje 1. maj, na katerega so bili po besedah Ramšakove povabljeni člani in članice celjskega SDS, ki podpirajo njegovo kandidaturo.

Požežnik se na odprto pismo Ramšakove odziva z besedami, da je njegova vsebina "izmišljena, potvorjena in zlonamerna". "Kar pa ima Ramšakova z vrhom stranke oziroma z Janšo, pa naj se pogovarja kar z njimi," je še dodal. Stranka SDS se je medtem na odprto pismo odzvala na Twitterju.

Komentarjev 20
  • dragec 07:15 06.maj 2015.

    Apropo, ali mogoče kdo ve, kaj danes dela gospa Sonja, prej je "harala" na MORSu

  • dragec 07:04 06.maj 2015.

    Janševisti, kaj pa pravite naslovu" STRANKA JANŠI ODPOVEDALA PODPORO", To se enkrat res mora zgoditi in JJ marš na smetišče zgodovine.

  • mph 19:30 05.maj 2015.

    Janša se je pametno odločil, da jo ignorira. Namreč 99% njegovih volilcev je iz drugačnega testa in jim ustreza točno takšen kot je. Ne bo si ja rušil zveste volilne baze na račun 1% normalnih.