Slovenija
31 ogledov

Iz Slovenije se umika še Norkring

Digitalna televizija je uporabnikom že prinesla številne nove storitve. Žurnal24 main
S slovenskega trga se umika tudi družba Norkring, ki bo prenehala upravljati komercialni multipleks B za digitalno prizemno oddajanje TV-signalov. Razlog: poslovne razmere v Sloveniji in ukinitev TV3.

"Obžalujem dejstvo, da se iz Slovenije umika še en tuji investitor," je dejal izvršni direktor Norkringa Roman Šmidovnik.

Družba je bila ustanovljena z namenom upravljanja komercialnega multipleksa po tem, ko je bil izbran kot najboljši ponudnik na mednarodnem razpisu Agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) decembra 2008.

Norkring je s tem pridobil desetletno koncesijo za upravljanje komercialnega multipleksa, so v sporočilu za javnost zapisali v družbi.

Njihov multipleks je omrežje visoke kakovosti in zagotavlja višjo pokritost, kot je bila določena na mednarodnem razpisu, ter nižjo ceno, kot je bila določena v poslovnem modelu, ki ga je odobril Apek.

"Ugotavljamo, da nismo dosegli zastavljenega cilja, to je vzpostavitev zdravega poslovanja podjetja," pa je povedal izvršni direktor lastnika družbe v Sloveniji Norkring AS Torbjørn Ødegård Teigen.

Družba bo demontažo omrežja začela prihodnji mesec.

Neuradno se že pojavljajo ugibanja, da bi odhod Norvežanov lahko predstavljal priložnost za Pro Plus, da od Norkringa odkupi njihovo infrastrukturo, poroča STA. Na multipleks B bi lahko poleg svojih neplačljivih kanalov prenesli še plačljive programe Pop Non Stop.

ZPS: Pristojni, ukrepajte!

"Z umikom Norkringa bo prostora za nove programe še bistveno manj, s tem pa tudi priložnosti, da potrošnikom omogočimo brezplačno spremljanje bogate televizijske ponudbe. Navsezadnje je treba tudi za najcenejše pakete kabelske in IP-televizije odšteti od 15 evrov mesečno naprej, kar na letni ravni pomeni od 180 evrov naprej," pa odločitev o umiku norveškega podjetja komentirajo v Zvezi potrošnikov Slovenije.

Vse pristojne so zato pozvali, "da naj obogatijo ponudbo programov prizemne televizije in pri tem pomislijo na vse, ki nimajo niti sredstev niti potreb po ogledu več deset programov, omogočijo naj jim vsaj dostop do programov slovenske produkcije".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.