Slovenija
14 ogledov

Iz šole na cesto

Ob leški osnovni šoli gradijo športno igrišče. Dokončano bo konec junija, v šoli Žurnal24 main
Lesce. Nevaren dostop do šole. Zaradi suše v občinski blagajni zmanjšali športno igrišče.

Varnost. “Vhod v šolo s Hraške ceste je zelo problematičen, njegova ureditev pa glede varnosti celo nujnejša od športnega parka,” je dejal Janez Zupan, ravnatelj osnovne šole v Lescah.

1 milijon evrov vreden projekt ureditve športnega igrišča so na radovljiški občini oklestili na 400 tisoč evrov.

Pred leti so vhod zaradi večje varnosti šolarjev prestavili na Hraško cesto, na kateri je bilo takrat zelo malo prometa, zdaj pa je ena od prometnejših cest v Lescah. Otroci iz avtobusov izstopajo na cesto, na njej pa zjutraj, ko starši otroke vozijo v šolo, nastajajo zastoji, saj, kot je pojasnil ravnatelj, avtomobili nimajo kje ustaviti. “Prav tako imajo težave šolski avtobusi in kombiji, poleg tega pa so v šolski stavbi zobna ambulanta in po novem dva oddelka vrtca. Z nevarnostjo smo že seznanili radovljiško občino, vendar še ni znano, kdaj bodo poskrbeli za varnejši dostop. Upam, da ga bodo uredili vsaj sočasno z gradnjo parkirišč,” je povedal Zupan.

Nimajo športnega igrišča
V šoli, ki jo v letošnjem šolskem letu obiskuje 325 učencev, težko čakajo novo športno igrišče, saj ga zdaj nimajo. Podjetje Grad Bled ga je sicer že začelo graditi, a je radovljiški župan Ciril Globočnik konec prejšnjega leta gradnjo ustavil – pogodbo zanj je na koncu svojega mandata podpisal nekdanji župan Janko S. Stušek – in zahteval vnovično proučitev stroškov. “S predstavniki leške krajevne skupnosti in osnovne šole smo se dogovorili za racionalizacijo projekta, ki je prvotno predvideval ureditev atletskega stadiona s športnimi igrišči in otroškim igriščem, zdaj pa bomo v prvi fazi zgradili le športno igrišče,” je pojasnil Globočnik in dodal, da so vrednost projekta z milijona evrov zmanjšali na 400 tisoč evrov. Do konca leta 2014 bodo na vzhodni strani šole zgradili parkirišča, ki jih je že zdaj, ko športnega parka še ni, premalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.