Slovenija
4389 ogledov

Marjan Šarec: "Če bodo ljudje želeli, bom šel na parlamentarne volitve prihodnje leto!"

volitve 2017
1/7
Saša Despot
Nasploh se je danes, na finalni dan teh predsedniških volitev v Hiltonu, kot stavbo nekdanje tovarne Stol v šali imenujejo Kamničani, zbralo veliko več ljudi, tudi medijev.

V volilnem štabu Marjana Šarca, ki je tudi tokrat v stavbi nekdanjega Stola v Kamniku, je seveda  zelo napeto in razburljivo. Kljub zagotavljanju ožje ekipe štaba, da so sama uvrstitev v drugi krog zanje pomeni velik uspeh, je bilo potihem slišati tudi besede o zmagi.

Ne nazadnje se je po na zadnjih merjenjih pred volitvami Šarec precej okrepil, za Šarčevo ekipo pa so spodbudno tudi dejstvo, da se je volilni okraj Kamnik tako dopoldne kot popoldne ponašal z najboljšo volilno udeležbo.

Marjan Šarec se je družbi podpornikov - tudi tokrat stricev iz ozadja ni bilo opaziti - pridružil po zaprtju volišč. Še pred tem so se njegovi sodelavci novinarjem, snemalcem in fotoreporterjem, ki jih je tokrat veliko več, zahvalili za sodelovanje. 

Scenarij dogajanja v štabu je tokrat nekoliko drugačen, saj so člani štaba in najzvestejši podporniki svojega predsedniškega kandidata pričakali kar pred panojem, pred televizijskimi kamerami, kjer se jih je zbralo nekoliko več kot prvič.

Nasploh se je danes, na finalni dan teh predsedniških volitev v Hiltonu, kot stavbo nekdanje tovarne Stol v šali imenujejo Kamničani, zbralo veliko več ljudi, tudi medijev. Hrane je tako hitro zmanjkalo in tudi tokrat se bo, tako kot zadnjič kot kaže nazdravljalo s pivom. 

volitve 2017 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Marjan Šarec, sicer župan Kamnika je dobro razpoložen skupaj z ženo Barbaro v štab prispel 15 minut po zaprtju volišč in že takoj na začetku prejel aplavz podpornikov.

Življenje ni praznik

Spet je ponovil, da je že s prvim krogom dosegel velik uspeh in to je zanj dober rezultat. Šarec se je najprej zahvalil volivcem, ki so po njegovem dokazali, da je v Sloveniji prišel čas menjavo generacij - "za ljudi, ki delajo nekoliko drugače". "Moj jutrišnji dan bo takšen kot vedno, šel bom v pisarno, kajti življenje ni praznik, življenje je delovni dan," je dejal takoj po prihodu v štab. 

"Verjamem, da lahko moj mož postane predsednik. Kar se vloge prve dame tiče, se je bom že priučila," je dejala - Barbara Šarec

Na vprašanje, kaj pričakuje, je Marjan Šarec dejal, da dober rezultat, kar se telefonskih klicev stricev iz ozadja tiče pa, da so ga poklicali: "Pa ne samo strici, tudi tete so se oglasile," je dejal v šali. 

Glede na to, da vmesni rezultati kažejo, da bo Šarec izgubil, je že napovedal naskok na parlament: "Če bodo ljudje želeli, bom kandidiral na parlamnetarnih volitvah prihodnje leto! K temu me sicer nagovarjajo že pet let."

Ni rekel zadnje besede

Marjan Šarec je zmagal že v prvem krogu, saj je premagal vse parlamentarne stranke, je po razglasitvi izida predsedniških volitev poudarila Šarčeva podpornica Mateja Kumer. Prepričana je, da Šarec še ni rekel zadnje besede.

Šarca je označila za človeka s širino in s hrbtenico, ki bo "pokazal še marsikaj na političnem področju". O konkretnih korakih se ni opredeljevala, je pa poudarila, da Lista Marjana Šarca predstavlja "svež veter". "Mislim, da je čas za novo generacijo, ki razmišlja drugače, deluje izven okvirjev in včasih stvari pogleda z drugega zornega kota," je pojasnila.

 

 

Komentarjev 8
  • ljubodoma 04:02 14.november 2017.

    a se je že zbudu ?

  • ljubodoma 04:01 14.november 2017.

    š a r a c jebo te dolf, stalin - đugašvili, kardelj - kmet ne sme meti strojef - gotof si rdeća qurba !

  • ljubodoma 04:00 14.november 2017.

    komunizem nam je vsem delovnim in pridnim Slovencem v pogubo !