Slovenija
17 ogledov

Iz vljudnosti bo kar brezplačno

V sredo je tržni inšpektorat na servisu AMZS na Serminu v Kopru opravil inšpekci Žurnal24 main
Vinjete. Številni servisi AMZS cenik za odstranitev sicer imajo, vendar ga ne uporabljajo.

V sredo je začela veljati nova letna vinjeta. Ob tem smo na vseh večjih servisih Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) preverili, kakšne so cene odstranitve stare in nalepljenja nove vinjete.

V Kranju kar brezplačno

V Ljubljani in Celju vam bodo odstranitev zaračunali po veljavnem ceniku, kar pomeni, da boste člani AMZS plačali šest evrov, nečlani pa 7,50 evra. V Mariboru je cena za nečlane nekoliko nižja, za člane pa enaka.

Največja odstopanja smo našli na servisih v Kranju in Kopru, kjer so nam v delavnicah zagotovili, da če boste novo vinjeto kupili pri njih, vam bodo odstranili staro in nalepili novo povsem brezplačno.

“Iz vljudnosti do strank,” pojasnjujejo. V Kopru dodajajo, da delo z vinjeto po ceniku zaračunajo le, če traja dlje.

Za določene regije ceneje

O neskladjih z veljavnim cenikom smo obvestili tudi upravo AMZS, na kateri pa odgovarjajo, da obstajajo le manjša odstopanja: “Razlike pri cenah so, ker je cenik prilagojen tudi okolju, v katerem posamezne enote delujejo in pri katerih so upoštevane tudi demografske in socialne razmere, zato lahko cena storitve med posameznimi poslovnimi enotami variira.”

Kot smo pozneje izvedeli, naj bi med te enote spadale črnomeljska, dravograška in murskosoboška, kranjska in koprska pa ne.

Pred leti že plačali globo

Spomnimo naj, da smo na podobna odstopanja opozarjali že pred dvema letoma, ko so tržni inšpektorji koprsko AMZS nato tudi oglobili s 1.200 evri kazni za pravno osebo in 400 evri za dve 
odgovorni osebi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.