Slovenija
17 ogledov

Izberite mobioperaterja

Žurnal24 main
Predstavljamo vam nekaj osnovnih načel, kako izbrati najugodnejšega ponudnika mobilne telefonije.

Prejšnji teden je M Mobil predstavil najugodnejšo ponudbo med predplačniškimi paketi. Te sicer izbirajo predvsem starši za svoje otroke ali pa upokojenci, saj ni mesečne naročnine in stroškov, če nič ne kličete. Predplačnikov je sicer v primerjavi z naročniki vse manj. V začetku leta 2006 je bilo 994 tisoč naročnikov in 767 tisoč predplačnikov, konec lanskega leta pa je bilo naročnikov 186 tisoč več, predplačnikov pa 20 tisoč manj.

Načela za izbor

Primerjava naročniških paketov je težka, predstavljamo pa vam nekaj osnovnih načel, kako izbrati najugodnejšega. Vsekakor morate pred odločitvijo za sklenitev naročniškega razmerja ali menjavo ponudnika poznati svojo porabo in strukturo klicev. "Ključno je razmerje med klici, ki jih uporabnik opravi v domačem omrežju, in klici v druga omrežja. Pri večini ponudnikov je cena najugodnejša, kadar kličemo znotraj njihovega omrežja, zato bi bilo idealno, če bi bil najožji krog prijateljev in družine pri istem operaterju," so pojasnili pri Si.mobilu.

Lojalnostni programi
Paketna naročniška razmerja, pri katerih za nekoliko višjo naročnino kupiš tudi določeno število minut pogovorov in sporočil, je prvi ponudil Tušmobil. Pri tovrstnih ponudbah velja preveriti, koliko minut pogovorov ste imeli v zadnjih nekaj mesecih. Dodaten kriterij so lojalnostni programi. Tako uporabniki Tušmobila ob nakupih v trgovinah dobijo brezplačne minute. Mobitel poudarja predvsem najboljšo pokritost s signalom, brezplačno brskanje po portalu Planet in zavarovanje naročniških mobilnikov. V Si.mobilu sicer ugotavljajo, da so za mlade do 30 let ključne nizka naročnina in nizke cene znotraj omrežja. Starejši od 45 let pa največ kličejo dve ali tri izbrane številke. Poleg nizkega mesečnega računa pa je pri odločanju, vsaj pri mladih, pomemben tudi dober telefon po ugodni ceni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.