Slovenija
1268 ogledov

Izbirate lahko med temi dimnikarji

dimnikar Profimedias
Ministrstvo za okolje in prostor je objavilo seznam dimnikarskih služb, ki imajo dovoljenje za opravljanje storitev.

Ministrstvo za okolje in prostor je na svoji spletni strani objavilo seznam dimnikarskih služb z dovoljenjem in dimnikarjev z licenco, med katerimi lahko uporabniki izberejo svojega dimnikarja. Novi zakon, ki je stopil v veljavo začetek leta, namreč uporabnikom omogoča, da sami izberejo izvajalca dimnikarskih storitev

Omenjeni seznam je bil pripravljen na podlagi seznamov izdanih ter dokončnih dovoljenj in licenc, ki so jih ministrstvu sporočile upravne enote, ki licence in dovoljenja podeljujejo. Seznam se bo sproti dopolnjeval, pravijo na ministrstvu. V praksi to pomeni, da dimnikarske storitve na območju Slovenije lahko opravijo le še družbe in dimnikarji z objavljenega seznama.

Čas za izbiro imajo do konca junija letos. Če tega ne bodo storili, bo veljalo, da storitve še naprej opravlja isti dimnikar kot doslej, če ima še licenco. Izbira bo veljala najmanj 12 mesecev oziroma do konca junija prihodnje leto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.