Slovenija
27 ogledov

"Izboljšujemo njen ugled"

Častni botri 20 žrebet so za kakovostnejšo oskrbo lipicancev prispevali 30 tisoč Žurnal24 main
Dnevi kobilarne. V jubilejnem letu v Lipici več domačih gostov. Bogat sklepni program.

Lipica. “Za zdaj kaže dobro, končni rezultat pa zavisi tudi od Dnevov kobilarne Lipica ta konec tedna,” na vprašanje, ali bo Lipici Turizem uspel napovedan preobrat v pozitivne številke, odgovarja Tomi Rumpf, direktor Kobilarne Lipica in družbe Lipica Turizem. Zato si želi predvsem lepega vremena, saj jim je to letos zagodlo ob vseh večjih prireditvah, ki so jih organizirali v počastitev 430-letnice kobilarne. Kljub temu si je kobilarno v prvih osmih mesecih letos ogledalo za 30 odstotkov več obiskovalcev kot v istem obdobju lani. Rumpf je zadovoljen, ker gre povečanje predvsem na račun domačih gostov.

Sklepni dogodek jubileja bodo dnevi kobilarne, ki od četrtka do nedelje prinašajo bogat program. Nedeljsko gala predstavo na hipodromu bo popestril nastop svetovno znane mojstrice sporazumevanja z živalmi Anne Krüger in čikošev iz Madžarske. V soboto bo mednarodno tekmovanje vpreg, Lipica bo gostila znane glasbenike, pester bo program otroške animacije, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji kulinarike.

Brez prometnih zamaškov
Kot zagotavlja Rumpf, prometnih zamaškov ne bo, saj bodo dostop regulirali tako, da bodo vozila takoj po vstopu na posestvo zapeljala na travnate površine, izstopala pa po cesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.