Slovenija
11 ogledov

Izbrali bi novega izvajalca

Matej Arčon na prvi obravnavi predloga proračuna pričakuje predvsem predloge sve Žurnal24 main
Proračun. Za dokončanje VDC in Vile Bartolomei prekinitev pogodbe z GPG.
100 tisoč evrov naj bi šlo za poživitev poletnega dogajanja v mestu.

Letos želimo predvsem končati začete investicije, vrtec v Prvačini in Ciciban ter varstveno-delovni center (VDC) in Vilo Bartolomei. Pri zadnjih dveh je bilo za izvajalca izbrano Gradbeno podjetje Grosuplje (GPG). Pri VDC je občina samo sofinancer, zato upam, da se bomo z državo dogovorili, da bi z GPG glede na njegovo stanje sporazumno prekinili pogodbo in izbrali novega izvajalca. Dela so se namreč šele začela,” nam je včeraj pojasnil Matej Arčon, novogoriški župan.

Zadolžitev. Številke. V proračun se bo nateklo 37,7 milijona evrov, kar je malo več od lanske realizacije. Odhodkov bo za 39,2 milijona, od tega za investicije 15 milijonov. Za 1,3 milijona se bo občina zadolžila zaradi premalo pobranih taks.

Svetniki bodo predlog slabih 38 milijonov evrov težkega proračuna obravnavali na jutrišnji seji. Med največjimi investicijami bo nadaljevanje projekta Mrzlek. Letos občina zanj pričakuje še tri milijone transfernih sredstev, od tega 2,1 milijona iz kohezijskih sredstev.

Podjetnikom štiri hektare
V drugi polovici leta bodo po Arčonovih besedah razpisali obnovo vrtca Julke Pavletič in prvo fazo sanacije osnovne šole Frana Erjavca: “Poudarek bo tudi na gospodarstvu, in sicer bi želeli pridobiti državna in evropska sredstva za komunalno opremo zemljišč na območju poslovne cone Meblo vzhod.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.