Slovenija
63 ogledov

Izbrali so Križmana

Martina Vrhovnik, predsednica nadzornega sveta komunale, v taboru župana Alojzij Žurnal24 main
V nadzornem svetu predstavnik občin glasoval drugače, kot so se dogovorili župani.
Odziv kandidatov
Križman, Kekec. Rafko Križman pravi, da mu je bila kandidatura za direktorja komunale osebni izziv, ki ga sprejema z željo, da bi Komunala Novo mesto postala vzorčno podjetje za vse komunale v Sloveniji. Bojan Kekec je o glasovanju dejal, da je zadovoljen, da se je vendarle pokazalo, da ima nekaj podpore. “Podjetje bom predal v bistveno boljšem stanju, kot sem ga prejel,” je dodal.

Nadzorni svet (NS) Komunale Novo mesto je na včerajšnji seji za novega direktorja izbral Rafka Križmana, zdaj direktorja agencije za šport. Križman bo Bojana Kekca, dozdajšnjega direktorja, ki se je prav tako potegoval za to mesto, nasledil 1. marca, ko mu poteče mandat.

“Oba kandidata sta predstavila svoj program, sledila so vprašanja članov NS, rezultat glasovanja pa je bil tri proti tri. Ker je bil Križman kot član NS iz glasovanja izločen, je moj glas štel dvojno,” nam je povedala Martina Vrhovnik, predsednica NS komunale. O tem, kako je kdo izmed članov NS glasoval, je Vrhovnikova dejala, da ne sme in ne želi govoriti.

Tri proti tri
Kot smo izvedeli neuradno, je sedem članov NS glasovalo takole: Vrhovnikova in Srečko Vovko, predstavnika mestne občine, za Križmana, Vladimir Metelko in Andrej Hočevar, predstavnika delavcev, za Kekca, Tadej Lupšina, predstavnik občin Škocjan, Šentjernej in Šmarješke Toplice, prav tako za Kekca, medtem ko je Dušan Papež, predstavnik občin Dolenjske Toplice, Straža, Žužemberk in Mirna Peč, glasoval za Križmana.

3 člani nadzornega sveta so glasovali za Kekca, trije za Križmana; odločil je glas Vrhovnikove, ki je štel dvojno.

Zadnji se je pri glasovanju odločil drugače, kot so se dogovorili župani omenjenih občin. “Načeloma smo bili dogovorjeni, da podpremo Kekca, in tako smo se dogovorili tudi s Papežem. Zakaj se je odločil drugače, ne vem,” nam je povedal Franc Škufca, župan Občine Žužemberk.

Lah: Korak nazaj
“Križmana sicer ne poznam, ampak kolikor slišim, bo to korak nazaj. Pri izbiri bi novomeški župan moral upoštevati tudi mnenje preostalih sedmih županov, saj komunala vodi naše velike projekte, kot so hidravlične izboljšave dolenjskega vodovoda, suhokrajinski vodovod in centralna čistilna naprava. Modro bi bilo, da ne bi obljubljal funkcij, o katerih ne odloča sam,” je izbor direktorja komentiral Zvone Lah, župan Občine Mirna Peč.

Alojzij Muhič, novomeški župan, namigovanja na politične pritiske pri izbiri direktorja zavrača, saj da je za izbor pristojen NS.

“Zaposleni, ki smo sicer na svetu delavcev soglasno podprli kandidaturo Kekca, bomo seveda sodelovali z novim vodstvom, če pa bomo ugotovili, da stvari tečejo v napačno smer, bomo temu ostro nasprotovali,” je dejal Metelko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.