Slovenija
682 ogledov

Izbrali tudi najgrše tatuje

tattoo konvencija
1/20
Organizator
V Ljubljani se je odvijala 6. tatu konvencija.

Umetniki tetoviranja so svoje spretnosti pomerili v štirih tekmovalnih kategorijah. V izboru najboljših tattujev v tradicionalnem slogu je slavila Tamy iz izolskega studia Ink Deluxe, v letos novi tekmovalni kategoriji najboljšega živalskega portreta pa je prva nagrada ostala v Ljubljani, pri Deanu iz studia Laibach Ink.

Prvo mesto izjemno konkurenčnega tekmovanja v popularnem črno-sivem slogu je osvojil Marijo Bjelić iz kamniškega studia M ink, medtem ko je nagrado za najboljši tatu dneva že drugi večer zapored odnesel prekmurski mojster Dejan Marič (Tattoo Dejan).

Žirija je letos prvič podelila posebno nagrado imetniku najslabše tetovaže. Nagrada je posebna, tako kot tudi kategorija sama – nov tattoo za prekrivanje starega na prihodnji ljubljanski tattoo konvenciji.

"Kvaliteta tatujev, ki smo jih ocenjevali na konvenciji, je bila vrhunska," zagotavlja Bojan Avguštin iz novomeškega studia Ink Fusion, sicer eden izmed trojice žirantov sobotnega tekmovanja. "Vidi se močan  napredek v splošni kakovosti del, zato je pri ocenjevanju treba biti pozoren na malenkosti.“ Pri tem pa poudarja, da vsak slog tetoviranja temelji na specifični tehniki, zato je, da je lahko tekmovanje pošteno, pri ocenjevanju treba upoštevati tudi te zakonitosti.

Sobotno dogajanje je zaznamoval tudi prvi ljubljanski izbor za miss pin-up, ki je potekalo pod pokroviteljstvom kozmetične znamke Artdeco, kjer je oči žirije in lento osvojila Ema Xbuttonz. Vodja žirije, sicer priznani pin-up fotograf Boštjan Tacol, priznava, da je bil izbor težak, saj je bilo  več deklet povsem izenačenih.

Komentarjev 1
  • marabunta 18:51 19.april 2015.

    nekateri pa res pretiravajo s temi poslikavami, že kar ogabno....manj je več !!!