Slovenija
26 ogledov

“Izbrani boljši od drugih”

V MKL se trudimo zaposlovati nove sodelavce, ki poleg tega, da izpolnjujejo pogo Žurnal24 main
Mestna knjižnica Ljubljana. Zaposlili otroke treh vodstvenih delavcev.

Tudi na Mestni občini Ljubljana (MOL), ki je ustanoviteljica Mestne knjižnice Ljubljana (MKL), so prepričani, da ni nič spornega, da so v knjižnici v štirih mesecih za nedoločen čas zaposlili sina direktorice knjižnice, sina kadrovika in hčer pomočnice direktorice.

Brez izkušenj
Pogoji. Za vsa tri delovna mesta, na katera so zaposlili otroke vodstvenih delavcev, med pogoji ni nobenih delovnih izkušenj. “Naša sistemizacija ne določa delovnih izkušenj kot pogoj, ker želimo med sodelavce pridobiti zlasti mlajše kadre z različnimi znanji,” pravi direktorica MKL Jelka Gazvoda.

Nepravilnosti ni bilo
“Po pregledu gradiva nismo ugotovili postopkovnih nepravilnosti. Odločitve o izbiri so ustrezno utemeljene, iz utemeljitev pa izhaja, da so izbrani kandidati usposobljeni za zasedbo razpisanih delovnih mest in so izkazovali boljše kvalifikacije kot protikandidati,” je na vprašanje, kaj meni o tem, odgovoril Uroš Grilc, načelnik oddelka za kulturo MOL.

Tudi direktorica MKL Jelka Gazvoda je ponovila, da so zaposleni izpolnjevali pogoje za mesto bibliotekarja, višjega knjižničarja in knjižničarja ter bili na zaposlitvenih razgovorih ocenjeni kot najprimernejši, ob tem pa dodala, da so do decembra za nedoločen čas zaposlili 12 delavcev. “V MKL se trudimo zaposlovati nove sodelavce, ki poleg tega, da izpolnjujejo pogoje, izražajo interes za delo v knjižnici. To ugotavljamo zlasti pri tistih, ki za nas delajo kot prostovoljci ali študenti,” je povedala Gazvodova. Dodala je, da kadarkoli iščejo novega sodelavca, najprej objavijo interno povpraševanje, hkrati pa objavijo razpis na zavodu za zaposlovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.