Slovenija
109 ogledov

Izbrani na tajni lokaciji

Protest Nino Verdnik
FB-skupina. Zaradi izbora desetih predstavnikov že tisoč članov manj.

"Soglasje, da sem predstavnik skupine, sem dal zato, ker sem tako tudi aktiven državljan," je za Žurnal24 dejal Srđan Trifunović, eden od desetih predstavnikov, ki jih je na glasovanju izbrala skupina na Facebooku (FB) Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora.

Nekateri ne odobravajo

Na tajni lokaciji se je v torek zvečer dobilo deset predstavnikov te skupine, in sicer Boris Vezjak, Vesna V. Godina, Dejan Kos, Rebeka Lukman Kovačič, Benjamin Harb, Darko Berlič, Boštjan Zagorac in Srđan Trifunović. Dva kandidata še nista podala soglasij, zato njuni imeni nista objavljeni. S temi predstavniki naj bi prek FB stopili v stik administratorji strani, ki ostajajo anonimni. Trifunović je poudaril, da te predstavnike vidi kot podajalce predlogov in tiste, ki bodo usklajevali nadaljnje aktivnosti. "Verjamem, da se administratorji ne želijo razkriti, saj se bojijo represije," je dodal.

Na FB-strani je izbor požel kar nekaj neodobravanja. V dveh dneh se je število članov zmanjšalo za tisoč. Predvsem jih je zmotil predstavnik Boštjan Zagorac, bivši poslanec SNS. "Kaj dela Zagorac na tem seznamu? Kaj brez bivših politikov res ne gre?" se sprašuje eden izmed članov. Tudi Janez Janša je v pogovoru za RTV Slovenija opozoril, da so skoraj vsi izbranci "politiki, ki jim ni uspelo na volitvah, zdaj pa bi se radi vrnili skozi stranska vrata".

Vstaja bo ali je ne bo

Ker bo v petek vstaja v Ljubljani, se je ta FB-skupina sprva opredelila, da je v Mariboru ne bo, kot kaže, pa naj bi jo na Trgu Leona Štuklja organiziralo gibanje 29. oktober.

Komentarjev 8
  • hrenroman 19:59 20.december 2012.

    In taki naj bi se uprli uničevanju države? Enemu ni všeč primek na -ić, drugi ga zaničljivo prišteva k Hrvatom ( le zakaj bi bilo to slabo, eno ali drugo?), JA-HOR pa neusmiljeno uničuje moralno in materialno bistvo te države! ...prikaži več! Sploh ni čudno, da so nas lahko tako uničili!

  • privat 12:25 20.december 2012.

    Vseeno so to ljudje ,ki hočejo spremembe na bolje...vi drugi pa mešate drek v korist lopovom in istijencem ,ki nam krojijo manjvredna življenja!!

  • tomazz 15:44 19.december 2012.

    A ni v članku samo govor o odpisanih politikih? Boštjan Zagorac je prav lepo ime (in priimek) ...