Slovenija
174 ogledov

Izbrisani študent

Štravsova je za zdaj tudi članica predsedstva Študentske organizacije Slovenije. Žurnal24 main
Status. Vpis v višji letnik študentu s posebnimi potrebami ovira Nika Štravs.
Ne vidim druge razlage kot to, da Štravsova namerno zavira vpis v višji letnik.
Aleksandar Kabanica

Aleksandar Kabanica, študent Fakultete za management Koper Univerze na Primorskem, je imel od študijskega leta 2008/09 zaradi prirojene slušne okvare status študenta s posebnimi potrebami. Status so mu junija letos v neskladju z akti univerze izbrisali, zaradi česar bi lahko ostal celo brez vpisa v tretji letnik.

Ne želi podpisati
Komisija za študentske zadeve UP je tako na željo Kabanice s pomočjo izvedenca znova ugotovila, da njegova slušna okvara upravičuje pravice iz omenjenega statusa. Sklep, da status Kabanici vnovič pripada, so torej že sprejeli, podpisati pa bi ga morala še predsednica komisije Marija Mojca Terčelj. Tu pa se je zapletlo, saj je Terčeljeva v tujini, namesto nje pa bi morala sklep podpisati Nika Štravs, podpredsednica omenjene komisije in predsednica Študentske organizacije Univerze na Primorskem. Ta od 16. septembra tega še ni storila, kar je tudi potrdila. “Predlagani sklep je bil pripravljen tako, da bi študentu priznali poseben status retrogradno, torej za celotno prvo bolonjsko stopnjo. Ob tem pa opozarjam še na nejasnost glede ustreznosti takšne vloge med študijem, saj so razlogi za takšen status nastali že prej. Pravilnik za študente s posebnimi potrebami namreč v petem členu opredeljuje, da študent za takšen status praviloma zaprosi ob vpisu na fakulteto,” meni Štravsova.

Univerza: Naj podpiše
Z univerze so nam sporočili, da mora predsedujoči sklep podpisati. “Če ima pri tem zadržke, jih lahko izpostavi na naslednji seji organa,” so pojasnili. Na vprašanje, ali drži, da je bil sklep z univerze brez podpisa Štravsove že posredovan v referat fakultete za management, kjer pa naj bi ga ne želeli upoštevati, nam niso odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.