Slovenija
7 ogledov

Izbrisanim po 30 evrov na mesec

ljubljana06.03.08, aleksander todorovic, izbrisani, demonstracije izbrisanih na IFP Protest v Ljubljani 6. marca 2008.
Osem tisoč upravičencev bi za vsak mesec izbrisa dobilo po 30 evrov. Izbrisani s predlogom nezadovoljni.

Minister za notranje zadeve Gregor Virant bo v ponedeljek predstavnikom izbrisanih predstavil nedavno pripravljen osnutek predloga zakona o povračilu škode izbrisanim. Po predlogu bi okoli 8000 upravičencev za vsak mesec izbrisa lahko dobilo po 30 evrov.

Izbrisani so s predlogom večinoma niso zadovoljni, predvsem ne glede višine odškodnine."To je zame prvoaprilska šala," je dejal aktivist Irfan Beširević.

Dokončna odločitev glede višine pavšala po Virantovih besedah še ni sprejeta, je pa po njegovih besedah določen krog upravičencev. Upravičenci bi bili vsi, ki so si pridobili dovoljenje za stalno prebivanje ali slovensko državljanstvo, in sicer bodisi po osnovnih zakonih, torej zakonu o tujcih ali zakonu o državljanstvu, ali pa po poznejših zakonih, sprejetih za ureditev statusa izbrisanih oseb.

Povračilo škode izbrisanim državni bo proračun stalo okoli 32,4 milijona evrov.

Komentarjev 5
  • privat 12:43 04.julij 2013.

    to delo ,ki ga ti imenuješ "delo na črno" jaz vidim kot nuja za preživetje in plačilo položnic ,ki več niso normalne... Res pa je naj to plačajo poslanci ,sodstvo,in druge državne službe ,ki niso tega preprečile!! Verjamem da ima ...prikaži več težo"kako plačevati sovražniku države in naroda",vendar vse take navedbe ,bi morali podkrepiti z dokazi ,oz vsaj nekaj bi lahko delala naša SOVA ali državne službe...če pa tega dokaza pač ni...o tem se nesme pogovarjati ali celo kaznovati brez dokazov...

  • sivka 22:03 26.maj 2013.

    ali niso rekli, da jim ni za denar! Koliko so dobili politični zaporniki, ki so bili mučeni

  • varan 21:39 26.maj 2013.

    upravičenkam/upravičence (po domače gospodinjam) od 1.1.2012 z odločitvijo teh istih poslancev O(nič) evrov na mesec.