Slovenija
36 ogledov

Izbruh na cesti

Andraž Šulc (desno) ocenjuje, da so v Izbruhovem kulturnem bazenu na leto organi Žurnal24 main
Kranj. Alternativna kultura po desetih letih spet brez strehe nad glavo.

“Izbruh je na račun zakulisnih iger Mestne občine Kranj izgubil kulturno najbolj dejaven in prepoznaven prostor na Gorenjskem ter tako pristal na ulici,” so v vabilu na današnjo novinarsko konferenco zapisali člani Alternativnega kulturnega društva Izbruh. Na njej želijo predstaviti težaven položaj, v katerem so se znašli, potem ko so se morali izseliti iz nekdanjega zimskega bazena v Kranju.

Kaj bodo naredili
“Ne vem, kaj bomo naredili. Pričakujemo pomoč. Danes se bom srečal z ministrico za kulturo Majdo Širca,” pravi Andraž Šulc. Upa, da se bo na novinarski konferenci oglasil tudi župan Mohor Bogataj.

Nenazadnje za izgubo nekdanjega bazena v veliki meri krivi prav občino, ki je pristala na denacionalizacijo v zameno za mir pri obnovi gradu Khislstein, pravi Šulc.

Ni ustreznih prostorov
Kabinet župana je v včerajšnjem sporočilu za javnost zatrdil, da si Izbruhu prizadeva pomagati poiskati nadomestne prostore, vendar so tisti v lasti občine bodisi zasedeni bodisi neustrezni.


Izbruh se je imel možnost prijaviti tudi na razpis za društvene in mladinske dejavnosti, mimo njega pa občina finančno društvu ne more pomagati, opozarjajo pri mestni upravi.

Ker razgovori za nadomestno lokacijo niso bili uspešni, so morali v Izbruhu odpovedati več koncertov glasbenih skupin iz tujine in vaje domačih zasedb, opremo pa začasno skladiščiti, opozarja Šulc.

“Po desetih letih delovanja smo znova prisiljeni zasesti ulice,” pravi. Sicer pa razmišlja, da bi poskušali s pomočjo različnih aktivnosti kar sami zbrati sredstva za novo domovanje. “Najemanje opuščenih stavb ne pride več v poštev. S tem imamo preslabe izkušnje,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.