Slovenija
65 ogledov

Izdaja slovenskih interesov

Solidarnost
1/7
Saša Despot
Stranka Solidarnost ostro proti prodaji.

Razprodaji ključnih slovenskih podjetij poslovnežem, ki slovijo kot tajkuni, ostro nasprotujemo, sporoča stranka Solidarnost: “Zahtevamo, da država opusti sedanja pogajanja o prodaji Mercatorja skoraj bankrotiranemu kupcu in pripravi predlog, ki mu bomo državljani Slovenije ter zaposleni v Mercatorju in živilski industriji lahko verjeli.”

Vlada naj ustavi prodajo

Niso nam bili predstavljeni argumenti o koristih te prodaje nekomu, ki je še bolj zadolžen od Mercatorja in ki bo svoje probleme reševal prav na plečih Mercatorjevih delavcev in celotne živilske verige,” menijo. Oglasili so se tik pred odločitvijo o prodaji in skoraj osem mesecev potem, ko so lastniki Mercatorja in kupec hrvaški trgovec Agrokor podpisali prvi dogovor. Ob tem velja spomniti, da namerava stranka Solidarnost nastopiti na evropskih volitvah.

Zaplet zdaj s Hypo banko

Na Dunaju se je zadnj mesec redno srečeval konzorcij za prodajo Mercatorja s hvaškim mogotcem, lastnikom in šefom Agrokorja Ivico Todorićem. In tam v poslovnem svetu naj bi dogovor o prodaji skorajda že dosegli.

Avstrijski banki Erste in Raiffeisen, ki sta od Agrokorja za Mercator zahtevali največ svežega denarja, naj bi zdaj popustili in privolili v reprogram posojil za Mercatorju. Kar je tudi pogoj prodaje. Po neuradnih informacijah naj bi se zdaj zapletalo le še z avstrijsko Hypo banko.

Komentarjev 1
  • detelj 18:35 27.februar 2014.

    Merkatorja in tudi drugih 'državnih' podjetij se NE prodaja. Sploh ni za diskutirat o prodaji in PIKA