Slovenija
5341 ogledov

Izdajal se je za policista ter preverjal vozniške in prometne

Policijsko vozilo policija sirena policisti Anže Petkovšek
Oblekel je rumeni jopič in si nadel kapo, podobno policijski, ter ustavljal promet.

V soboto zjutraj so bili policisti obveščeni, da je moškega okoli 5. ure zjutraj v Laškem v bližini zdravilišča ustavil občan, ki je bil oblečen v oranžen odsevni jopič, na glavi pa je imel kapo, podobno policijski.

"Občan je izvajal kontrolo prometa in je od voznikov zahteval vozniška in prometna dovoljenja," navajajo pri PU Celje. "Občana so  okoli pol osmih zjutraj opazili še v Podšmihelu, kjer je prav tako ustavljal voznike in od njih zahteval dokumente."

Voznike, ki jih je ustavil, in očividce policija prosi, da se oglasijo na Policijsko postajo Laško. "Po zbranih obvestilih bomo osumljenega ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja dejanje Lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo," so še pojasnili pri Policiji. Za to kaznivo dejanje je predpisana denarna kazen ali zaporna kazen do enega leta. 

Dosedanje ugotovitve kažejo, da gre za starega znanca policije. 27-letnega Laščana so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, prepovedanih drog in nasilništva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 13:06 26.november 2019.

    Ta je zares vzel teden prometne varnosti ! A ni bolš , da je delal to , kot pa razbijal ali se pretepaval al pa celo kradel !

  • DoberZrak 11:45 26.november 2019.

    Mogoče pa Šiško prek tega modela išče begunce v prometu, nikoli ne veš.

  • Avatar Leon
    Leon 14:32 25.november 2019.

    Očitno imamo po paravojski še parapolicijo ! To je nerodna zadeva v kolikor se naslednjič ne bi ustavil ...........kazen ! Kaj pravi bjonda ?