Slovenija
97 ogledov

“Izginilo sto tisočakov”

Dijaški dom Koper Suzana Kos
Dijaški dom Koper. Uslužbenka naj bi odtujila denar. Očitki vodstvu, da to skriva.

Anonimka. V Dijaškem in študentskem domu (DŠD) Koper so z notranjo revizijo odkrili, da jim je nekdo odtujil večjo količino denarja. Neuradno naj bi šlo za vsoto od nekaj deset do sto tisoč evrov. Čeprav v DŠD Koper pravijo, da je zadeva na tožilstvu, anonimneži vodstvu očitajo, da jo poskušajo pomesti pod preprogo.

Tožilstvo ne vodi postopka

V DŠD Koper navedb v anonimki sprva niso želeli komentirati, nato pa so povedali, da so 25. oktobra prek odvetnikov na Okrožno državno tožilstvo v Kopru “naznanili kaznivo dejanje in predlog za pregon delavke, ki je delala na delovnem mestu administratorke in varnostnice na recepciji”. S tožilstva so sporočili, da trenutno ne obravnavajo “kakršnegakoli kaznivega dejanja, v katerem bi bil DŠD Koper oškodovan”. V odvetniški pisarni Starman/Velkaverh, ki so jo najeli pri DŠD Koper, vztrajajo, da so sum kaznivega dejanja tožilstvu naznanili in da je zadeva verjetno na policiji. Tam zadeve ne komentirajo zaradi varovanja osebnih podatkov. Odvetnik DŠD Koper Janez Starman pa priznava, da policije v domu še ni bilo.

Ne vedo, koliko manjka

V anonimki vodstvu DŠD Koper z ravnateljem Edelmanom Jurinčičem na čelu očitajo, da naj bi hotel “zadevo urediti kar sam z mediacijo”. Kot pravijo, so mu zaposleni prigovarjali, da je treba stvar prijaviti pristojnim organom, a naj bi Jurinčič menil, “da tako ravnanje škodi ugledu doma”. Vodstvo DŠD Koper priznava, da so z delavko izpeljali poravnavo in prekinili delovno razmerje ter prek odvetnikov obvestili organe pregona. Notranja revizija po besedah Starmana ni odkrila natančnega zneska, a naj bi zagotovo šlo za “nekaj deset tisoč evrov”. Pri DŠD pravijo, da zneska še ne morejo sporočiti zaradi zunanje revizije.

Očitki o stenicah

Ker naj bi turistična sezona v domu trajala do začetka pouka, naj dijaki ne bi prišli v očiščene sobe, ponekod naj bi bili tudi mrčes in stenice. Vodstvo vse očitke zavrača, saj pravi, da so sezono končali teden pred njihovim prihodom. Čistilke naj bi sobe ustrezno očistile. Priznavajo, da so stenice imeli, a so jih odstranili.

Komentarjev 1
  • Sanja Hribar 18:20 28.november 2011.

    "Izginilo sto tisočakov" In kot študentka, ki žal bivam tu me temi stenicami (laž vodstva je bila, da so me popikali komarji - kdo ne ve kako zgleda pik komarja?), bi naj sedaj plačevala sedaj še 0,80eura škode vsaki mesec. ...prikaži več Toda čemu? Temu, da spim z živalcami, ki me ponoči grizejo in puščajo travne???!!!