Slovenija
31 ogledov

Izguba za 54 milijonov evrov

intereuropa bobo t Žurnal24 main
Intereuropa je lani dosegla 54 milijonov evrov čiste izgube, k temu je največ prispevala slabitev naložbe v ruski logistični terminal. Prodajni prihodki pa so skoraj za 27 odstotkov slabši od predlanskih.

Nadzorni svet Intereurope je danes obravnaval poročilo uprave o poslovanju koncerna v letu 2009, iz katerega izhaja, da so v lanskem poslovnem letu dosegli približno 194 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar pomeni 27 odstotkov manj kot v letu 2008 in 31 odstotkov pod načrti.

Požrešna ruska naložba
Koncern je lani ustvaril tudi slabih 54 milijonov evrov čiste izgube. K temu je največ prispevalo zmanjševanje vrednosti naložb, predvsem v družbo Intereuropa-East Moskva (35 milijonov evrov), matično družbo Intereuropa (14 milijonov evrov, TOV Intereuropa-Ukrajina (4,6 milijona evrov) in Intereuropa Zagreb (1,6 milijona evrov).

Stroške poslovanja so sicer zmanjšali za 34 odstotkov. Večina od investicijskih sredstev v skupni višini 25 milijonov evrov je bila vložena v zaključek izgradnje logističnega centra Moskva-Čehov.

Poudarek na Sloveniji in Balkanu
Uprava Intereurope, ki jo vodi Ernest Gortn, namerava dodatno okrepiti svoje poslovanje na območju Slovenije in nekdanje Jugoslavije. Pripravili so tudi strateški poslovni načrt koncerna za obdobje 2010–2014, za kar so dobili tudi načelno soglasje nadzornega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.