Slovenija
66 ogledov

Izgubi napovedali vojno

Čez dve leti se mi izteče petletni mandat, za direktorja pa najverjetneje ne bom Žurnal24 main
TNP. Sklad za spodbujanje razvoja ima 50 tisoč evrov izgube, Šport hotel Pokljuka sto tisoč.

“Sklad je imel lani 50 tisoč evrov izgube, v dveh letih pa naj bi prišli na pozitivno ničlo,” je po včerajšnji skupščini lastnikov Sklada za spodbujanje razvoja Triglavskega narodnega parka (TNP) dejal njegov direktor Ivan Novak.

Pojasnil je, da je izguba sklada predvsem posledica investicij v obnavljanje objektov, tudi Šport hotela Pokljuka, ki ima sto tisoč evrov izgube, in pomanjkanja gostov.

“Menim, da je novi direktor (Rado Urevc, op. p.) dobra izbira in mu bo s pravo promocijo ter marketingom uspelo povečati obisk in prihodke,” je dejal prvi mož sklada.

V hotelu naj bi do konca leta uredili center dobrega počutja s telovadnico. Dela bodo stala okoli 400 tisoč evrov, denar pa bo z dokapitalizacijo zagotovil Brest Cerknica.

Novi nadzorniki

Svet. Lastniki sklada so imenovali nov petčlanski nadzorni svet, v katerem so: predstavniki države Tatjana Brinc, Romana Ilc Lavrič in Bojan Dejak, občine zastopa bohinjski župan Franc Kramar, svojega predstavnika, Ljubišo Stanojeviča, pa so dobili tudi mali delničarji.

“Konec maja bomo začeli prenavljati penzion Jelka, kjer bomo uredili 60 ležišč. Prenova bo stala okoli milijon evrov, denar pa bomo zagotovili z dokapitalizacijo poslovnega partnerja Elmont Bled, kreditom in lastnimi sredstvi,” je povedal Novak.

Kje je premoženje sklada?
Sklad ima deleže v družbah Šport hotel Pokljuka in Pokljuka turizem, na smučiščih Vogel (16-odstotni delež) in Kanin; v lasti pa ima objekt Savica v Bohinju, na Zatrniku in večje zemljišče v Studorju v Bohinju.

O težavah smučišča Vogel je skladov nadzornik Franc Kramar dejal: “Nelogično je, da govorijo o slabi sezoni ter težavah v poslovanju in premišljujejo celo o tem, da bi žičnice požagali, po drugi strani pa največji lastnik KD Kapital kupuje delnice. Že zdaj bi lahko žičnice zamenjali z novimi na istih trasah, vendar imam občutek, da gre tudi za izsiljevanje.”

Kramar, ki je tudi eden od malih delničarjev, si bo kot nadzornik prizadeval za razjasnitev vzrokov izgube, pregled bilančnega stanja v preteklosti in pojasnitev, kje je premoženje sklada in kaj se je z njim dogajalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.