Slovenija
25 ogledov

Izgubili ali odslovili so jih 39

ljubljana10.12.08...bs-3...bs3...puhova ulica...redar...parkiranje...foto: zurna Žurnal24 main
Redarstvo. V desetih letih sta le dva redarja dala redno odpoved.

Do jutri na Mestni občini Ljubljana (MOL) zbirajo prijave za zaposlitev sedmih novih občinskih redarjev. Trenutno jih je na mestnem redarstvu zaposlenih 52, od tega je 34 redarjev. Nove potrebujejo "zaradi prenehanj pogodb o zaposlitvi občinskim redarjem in potreb delovnega procesa", so pojasnili na MOL.

V petih letih 24 več

V zadnjih desetih letih jih je z redarstva odšlo 39, največ leta 2007, ko jih je kar sedem podpisalo sporazumno prekinitev pogodbe o zaposlitvi. Letos do oktobra so na primer odšli štirje, med temi je MOL enega odpustila iz krivdnih razlogov, zakaj natančno je moral oditi, pa na občini niso povedali.

Po podatkih občine sta od leta 2003 le dva odšla, ker sta dala odpoved, velika večina jih je odšla sporazumno, nekateri pa, ker jim je redno ali izredno odpoved dala MOL. "S kakšnimi drugimi razlogi za fluktuacijo razen z razlogi, zaradi katerih je javnim uslužbencem prenehala veljati pogodba o zaposlitvi, nismo seznanjeni," so dodali na MOL. V zadnjih desetih letih je bilo sicer na mestnem redarstvu najmanj zaposlenih konec leta 2007, ko jih je bilo 33, največ pa konec leta lanskega leta, ko jih je bilo 57.

Spomnimo, da bodo sedem novih redarjev zaposlili za nedoločen čas z enomesečnim poskusnim delom, pred tem pa bodo s kandidati opravili ustne razgovore in jih psihološko testirali. Uvrščeni bodo v 19. plačni razred, kar pomeni, da bo njihova osnovna bruto plača 888 evrov.

Komentarjev 2
  • vico 13:37 14.oktober 2013.

    je pa prou da mamo redarje je vsaj malo reda...jes delam za družino ne pa za kazni zato se jim ogibam pa nimam problemov.

  • vico 13:35 14.oktober 2013.

    če delate tako kot se ...zagre pol ni težav.jest jih nimam