Slovenija
54 ogledov

Izgubili še zadnjo tožbo proti Arrivi

Veolia Katarina Pernat
Pravnomočna tudi zadnja tožba. Občinski proračun obremenjen za vsaj 6 milijonov evrov.

Mariborska občina je na višjem sodišču izgubila še zadnjo v seriji tožb, ki jih je proti njej sprožil nekdanji avtobusni prevoznik potnikov v mestnem prometu Veolia oziroma Arriva, kot se imenuje sedaj. Zadnja tožba je težka 3,6 milijona evrov, skupaj z obrestmi pa še vsaj milijon evrov več.

Izplačilo denarja lahko občino finančno potopi

Spor med stranema izhaja iz različnega tolmačenja izplačila subvencije za prevoz potnikov v mestnem prometu, očitno ne nedvoumno določenem v pogodbi iz leta 2001. Arriva je oktobra letos na višjem sodišču dobila tudi tožbo v višini 821.000 evrov, ki skupaj z obrestmi nanese 1,4 milijona evrov. Sodbi višjega sodišča sta pravnomočni in izvršljivi, skupaj sta vredni 6 milijonov evrov in lahko pomenita finančni potop mariborske občine. Arriva se lahko namreč "usede" na občinski proračun.

Občina išče kompromis

Občina bo tudi za zadnjo tožbo, tako kot je storila že pred tem, na vrhovno sodišče vložila revizijo sodbe. Ta bo bodisi sledila odločitvi višjega sodišča ali pa bo zadevo spremenila in odločila drugače. A na občini so že ustanovili posebno komisijo, ki se z Arrivo že pogovarja in pogaja o morebitnem kompromisnem predlogu.

Komentarjev 1
  • pesjan 19:04 06.december 2013.

    kakega župana imajo ni nič čudnega ?