Slovenija
232 ogledov

Izgubljajo dokumentacijo?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Irena Star. Medicinska sestra toži Univerzitetni klinični center Ljubljana.

 

Primer prevzel Pergam
Kronologija. Irena Star je avgusta lani vložila tožbo zoper UKC Ljubljana in zavod za pokojninsko zavarovanje. Na prvem naroku se je sodni senat strinjal, da se obravnava odpre za javnost. Ker je Jakob Počivalšek, odvetnik sindikata Pergam, pravno zastopanje Starovi ponudil šele na naroku, je bila obravnava nato preložena, da se odvetnik sploh seznami s spisom. Sodišče pa mu je naložilo še, da je "v tožbi veliko za popraviti, da se bo sploh lahko obravnavala po vsebini".

Sodišče. Irena Star, medicinska sestra iz ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC), že osem let dokazuje, da je za njeno invalidnost III. stopnje kriv njen delodajalec. V UKC to zanikajo in dokazujejo, da je "invalidnost posledica prirojene napake hrbtenice”. “Izvedenci, ki so pisali tovrstna mnenja, me sploh niso pregledali, niti ni bil narejen test DNK, ki bi to dokazoval,” pravi Starova.

Kaj je res in kaj ne?
V UKC Ljubljana med drugim trdijo, da Starova po nesreči pri delu, ki se ji je zgodila leta 1989 med dvigovanjem pacienta, pri kateri si je poškodovala hrbtenico, ni bila “niti v urgentnem kirurškem bloku niti v polikliniki kliničnega oddelka za travmatologijo, zato njene dokumentacije nimamo”.

Starova pa ima v rokah rentgensko sliko, "ki dokazuje, da sem bila na urgenci; spomnim se tudi, da so me vpisali v evidenčno knjigo”.

Prav tako nam pokaže potrdilo, ki ga je leta 2001 podpisal predstojnik Vladimir Jevtič, da je “stranski rentgenogram lumbosakralne hrbtenice narejen po poškodbi ge. Stare na travmatološkem urgentnem oddelku kirurške klinike UKC v zgodnjih večernih urah dne 27. 10. 1989”. Vprašanja, kako je mogoče, da ima Starova rentgensko sliko, iz katere je razvidno, da je bila narejena v UKC omenjenega dne, v UKC pa trdijo, da o tem “v arhivu ne obstaja medicinska dokumentacija”, smo naslovili tudi na UKC. Pojasnila še čakamo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.