Slovenija
19 ogledov

Izgubljeni iPhone v resnici 4G?

Napravica, ki naj bi napovedovala novo Applovo vročo žemljico. (Foto: Gizmodo)
1/2
Žurnal24 main
Komedija, premišljena marketinška poteza ali kaj drugega? Apple zahteva vračilo domnevno izgubljenega iPhona, ki naj bi bil prototip naslednje generacije priljubljenega telefona.

Zgodba se je pričela 19. marca, ko je naključni obiskovalec nemškega puba v San Franciscu na enem od stolov našel iPhona. Ker se ni nihče od prisotnih javil za njegovega lastnika, ga je vzel s seboj domov in prek nameščene aplikacije za povezavo na Facebook ugotovil, da pripada Applovemu razvojniku Grayu Powllu.

Lastniku ga je sprva nameraval vrniti, a je nato opazil, da telefon le ni model 3GS, kot ga je sprva preslepilo zunanje ohišje. Ko je lažno ohišje odstranil, je poleg čudne oblike dejanske naprave opazil še nekaj malenkosti, ki bi utegnile napovedati težko pričakovano naslednjo generacijo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Podatki so čez noč izginili

S telefonom sicer najditelj ni mogel več rokovati, saj je bila očitno na daljavo sprožena Applova aplikacija za izbris vseh podatkov vključno z operacijskim sistemom. Najditelj se je odločil, da bo telefon prodal najboljšemu ponudniku in tako je za okoli 4.000 evrov prišel v roke Gizmodu, specializirani spletni strani za nove tehnologije. Tam so ugotovili, da gre dejansko za nekakšen prototip naslednje izvedenke svetovnega hita.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Apple pisal Gizmodo

Da je temu tako, je kmalu potrdilo jezno pismo iz Applovega pravniškega oddelka, ki je zahteval, naj njihov izgubljeni telefon nemudoma vrnejo, obenem pa pozvalo Gizmodo, naj povedo, kdo je dejanski tat njihove naprave. Kakorkoli se bo Gizmodo odzval na Applove grožnje, je lahko z vloženim denarjem za nakup naprave zelo zadovoljen. Obisk njene spletne strani je poskočil na prek 10 milijonov.

Zmogljivejša baterija
Strokovnjaki Gizmoda so napravico izdatno pregledali. Med drugim so ugotovili, da je tri grame težji od sedanje generacije, ima 16 odstotkov večjo baterijo na račun manjših notranjih komponent. Oblika telefona je precej bolj pravokotna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.